Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hangokat hallok a fejemben,...

Hangokat hallok a fejemben, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Régebben, pár éve reggelenként, mikor az ágyban feküdtem, akkor történt. Kb. olyan hangerőn, mintha a TV-t hallanám a nappaliból csukodt ajtón keresztül. De mikor kimentem, láttam, hogy nem megy a televízió. Ekkor kisebb voltam, nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak.

Most pár napja újra előjött, viszont nem reggel, hanem este lefekvéskor. Mikor már 15 perce az ágyban fekszek, egyszercsak hangokat kezdek hallani, mintha beszélne valaki, ráadásul mindig egy ismert magyar szinkronszínész (mindig más) hangját hallom ismerős hanglejtésekkel.

Ekkor már mindenki alszik a házban, tehát elvileg nem kellene ilyeneket hallanom. Ami mégilyesztőbb, hogy ha ilyenkor felülök az ágyban, és körülnézek, a hangnak hirtelen vége, síri csönd, de amint visszafekszek, kezdődik újra.

Nem tudom, mennyire tesz hozzá a témához, de alapvetően zárkózott vagyok, barátaim nem igen vannak.

Enyhén paranoiásnak is mondanám magam - ettől a témától függetlenül.

Ez normális? Vagy menjek orvoshoz? És ha igen, milyenhez?

17F

2022. jún. 28. 21:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

8. Te most diagnosztizáltad a kérdezőt a fotelból? :D taps!

Szerintem fura jelenség. Semmiképp sem szokványos. De ha téged nem zavar akkor miért mennél vele bárhova is?

Én pl hallucinálok. A periferiás látásomba jelennek meg dolgok. Nem tudom kóros e. Vagy csak kialvatlan vagyok. Ha keveset alszom rosszabb. De tudom, hogy nem a valóság és nem ijedek meg tőle. Engem nem zavar. Így nem is foglalkoztat normális dolog e. Tök mindegy.

2022. júl. 6. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!