Milyen egy párkapcsolat egy Aspergeres nővel?
Nekem sincs diagnózisom, de már beszéltünk róla többször a férjemmel, hogy el kellene mennem szakemberhez, mert esélyes, hogy ez van nálam.
Most kizárólag a férjem szemszögéből nézve ami nehézséget okoz nekem, és ezáltal az életünkben:
-háztartás vezetése - főzni, mosni tudok, de a takarításban nagyon lassú vagyok, rendszeresen be kell segítenie mert különben sosem végeznék. Már többször feljött, hogy mellém kellene egy bejárónő, mert egyedül nem boldogulok.
- Szereztem ugyan jogosítványt, de nem merek vezetni. Így mindig a férjem a sofőr. Ha időpontra kell mennem valahová pl. orvoshoz, akkor át kell szerveznie a napját hogy el tudjon vinni. Próbáltuk gyakorolni együtt is a vezetést, de nem megy, nem tudok többfelé figyelni, és nem érzékelem a távolságokat. Még gyalogosan is rendszeresen neki megyek valaminek...
- Nehezen változtatok a megszokott rutinokon. Pl. 7 helyett 6-kor kelni. Egy hétig megy, aztán nem csinálom tovább, nem tudom tartani.
- Ügyintézni, telefonálni általában a férjem szokott. Én csak akkor ha nagyon muszáj pl. kérek időpontot magamnak az orvoshoz, de ha pl. egyszerre csináltatunk útlevelet akkor ő kér mindkettőnknek.
- Ügyetlen vagyok, rendszeresen tönkreteszek, eltörök tárgyakat véletlenül, beütöm magam - mindig vannak kék-zöld foltjaim.
- Sokszor önzőnek tűnhetek, pl. főzök egy kávét, de elfelejtem megkérdezni a férjemet, hogy kér-e.
- Rossz a rövidtávú memóriám. Pl. megkér, hogy hozzak neki egy kólát ha megyek boltba....ha nem írom fel a listára, biztosan elfelejtem.
Vagy ha vendégek jönnek, egyszer megkínálom őket, majd elmerülök egy-egy beszélgetésben, és már csak azt veszem észre, hogy a férjem szolgálja fel az italokat.
Ezek okozzák szerintem a legtöbb nehézséget nálunk.
Egyébként a munkámban kiemelkedően teljesítek, többször előléptettek már. A gyermeknevelés is erősségem - ez mondjuk hobbim is (már fiatalon is sokat vigyáztam gyerekekre), figyelmes beszélgető partner vagyok, ragaszkodó társ, elég jó a probléma megoldó képességem, időnként meglepően jó ötletekkel állok elő, jó érzékkel hozom ki a körülöttem élőkből a maximumot, és nagyon jól tudok spórolni.
Utolsó :
Diagnózis nélkül semmit nem ér a véleményed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!