Mi a véleményetek arról, ha egy pszichológus a facebookon egy nyilvános posztban arról ír, hogy volt öngyilkossági kísérlete? Meg úgy általában gyakran ír mindenféle bajáról, és jó sok követője van.
9 ditto!
Életemben egyszer mentem el pszichológushoz, és mindenre, amit modtam, legyintett, meg hogy neki is ez volt de higgyem el, hogy feleslegesen aggódott, stb...
...nem volt képes kilépni a saját tapasztalataiból, rögtön az elején saját maga taapsztalatait vetítette rám. Ez egyébként emberileg tok érthető, de elvileg azért tanult, hogy ennél többet tudjon nyújtani, én meg azért fizettem 12 ezer forintot mert azt gondoltam válaszokat kapok.
11
én államira járok most, mert nincs keresetem. A kétbites pszichológus már itt megakadt, szerinte ennyi a problémám össz-vissz, hogy nem dolgozom. Az, hogy ez nem véletelenül van így, hanem pont a pszichés problémák miatt nem tudok megtartani egy munakhelyet, az süket fülekre talált.
Ez sajnos szerintem nagyon jellemzo kérdező.
Ezért is mondják hogy ha az első pszichológus nem vált be, menj egy másikhoz. Ami nekem személy szerint a maradék bizalmamat is elveszi, mert milyen tudomány az, ahol egyszer igy masszor úgy lehet nézni ugyanazt?
#16 nem is a tudománnyal van a gond, hanem a "dokival". Ugyanezt el lehet mondani a dokikról is, hogy ha nem vált be, akkor válts, és ettől még lehet bízni bennük. De minden másra is: autószerelő, vízvezetékszerelő... mindenhol vannak sarlatánok, bénák, jók, és nem feltétlenül a tudománnyal van a gond.
Nem tudom, hogy milyen egészségügyi alkalmassági vizsga van pl. a pszichológiához, de nagyon kéne. Igaz, ott azt is tanulják, hogy hogyan lehet átmenni...
Ez a nő a facebookon valami influencer akar lenni, talán az is. Mutatja magát hogy ő már volt bántalmazott kapcsolatban, nemrég arról írt a covidjával kapcsolatos posztjában, hogy volt öngyilkossági kísérlete... meg mittudomén, mennyi baja van.
Okés, hogy vannak bajai, és nem tökéletes, senki sem az, bár amikor bizonyos dolgokat oda is beképzel, ahol nincs, vagy nem olyan súlyosan, vagy általános jelenség, és ő kizárólagosnak tekint egy áldozatot, miközben annak a jelenségnek sok áldozata van, akkor az durva.
Nyivlán a betegek szeretik azt, ha a dokijuk is átment egyes dolgokon, mert akkor több empátiát remélnek, és talán van is benne valami, de egyáltalán nem biztos, hogy ez jobbá is teszi, hiszen simán kivetítheti a saját baját a másikra stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!