Mi a véleményetek arról, ha egy pszichológus a facebookon egy nyilvános posztban arról ír, hogy volt öngyilkossági kísérlete? Meg úgy általában gyakran ír mindenféle bajáról, és jó sok követője van.
Az jó ha őszinte és mer őszinte lenni. Azt mondják, hogy a szabó rongyosan jár, a fodrász borzosan, stb
Az igazság az, hogy ésszel, tanulással és logikával az érzések nem befolyásolhatóak. Szív és ész, két külön világ. Attól, hogy valaki tanult, nem biztos, hogy perfekt az élete....
nem lehet tudatosan eldönteni, hogy mától szeretni, vagy nem fogok szeretni valakit, mától boldog leszek.... egészséges
Az érzésekben nincs ráció, semmi, lehetsz atomfizikus es megis a szerelmed sárba aláz es tipor
Teljesen normális a viselkedése. Ő egy hiteles, őszinte ember. Ő végig járta azt az utat, tud róla hitelesen beszélni, hogy pl. hogyan tudsz talpra állni és nemcsak a betanult sablonszövegeket mondja el neked, hanem saját élettapasztalatát is megosztja. Fel meri vállalni önmagát, a legtöbb emberrel ellentétben.
Ha ez neked nem tetszik, akkor a hibát keresd magadban.
Ha arról beszél, hogy beteg volt és felépült, az ok.
Ha még mindig beteg és erről ír, az is, de akkor beteget nem kezelhet. Ha csak egy 5 éves pszichológia szakot végzett, akkor betegekkel nem is foglalkozhat.
Nekem szimpatikus lenne. Ő is megtapasztalta ezeket a dolgokat, könnyebben tudnék vele beszélni.
Sok pszichológus elég bunkó f4sz, 0 empátiával, lenézik a betegeket. Pl középiskolában bulimiás lettem, öngyilkossági kísérletem volt. Anyám keresett pszichológust, volt aki már telefonon megmondta hogy egy semmirekellő iskolakerülő lehetek. Elmehetek hozzá, neki az plusz pénz, de ez a véleménye.
Sok olyan ember van, aki azért megy pszichológusnak, mert azt hiszi, hogy úgy meg tudja oldani a saját problémáját...
Senki nem tudja saját magát a hajánál fogva kihúzni a gödörből
7
Igen. Sajnos felnőttként is ugyanezt élem meg, pedig már nagyon is meg tudom fogalmazni a problémákat. De ha például van egy betegségem, akkor ő kisüti, hogy neki is volt már (persze enyhébb formában, és ezzel le is van tudva. Mindene egyes traumámra legyintett. Most épp ott tartok, hogy nagyon őszinte voltam, és ematt segített... de a traumáimat érvénytelenítette és ezért még mélyebbre lökött.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!