Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerbeállításra jobb a...

Gyógyszerbeállításra jobb a magán pszichiáter? Többet tud mint az állami, vagy mindegy?

Figyelt kérdés

Államinál voltam már, csak nyugtatót szedek jelenleg

Befekvést is javasolt

Nagyon rosszul vagyok, depressziós illetve képek villannak be a múltból, amik nem hagynak nyugodni

A magánok többet tudnak?

Magán terápiára most biztosan nem tudok menni, mert nem tudok dolgozni jelenleg és nincs rá pénzem

Hova érdemes menni?

Vidéki pszichiátriára érdemes befeküdni?

2022. jún. 22. 23:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Magán is csak gyógyszert ír fel, maximum türelmesebbek. De olyan hatalmas szakmai tudásbéli különbség nincsen. (furcsa is volna ha lenne)
2022. jún. 22. 23:51
 2/18 anonim ***** válasza:
Annyit tud a magán, hogy több időt szán rád, mert megfizeted. A TB-s nem tud, hiába akarna. Gyógyszerneállítádra a kórház a legmegfelelőbb, igaza volt. Van, amit nem is lehet máshogy, vagy legalábbis nagyon nem tanácsos. Ott lehet időben reagálni a mellékhatásra, ott lehet másnap emelni, csökkenteni dózist, szert cserélni, ha kell. Ott lehet azonnal vért venni, ha szükséges, vagy bármi más.
2022. jún. 23. 00:05
 3/18 A kérdező kommentje:

A pszichiáter az államaiban nagyon türelmes volt es kedves. Több gyógyszert is felírt, de az első próbálkozás után nem mertem bevenni őket, mert rosszul voltam tőlük.

Így raszoktam a frontinra, amitől mar ki vagyok készülve… biztos vagyok benne hogy attól lett rosszabb az állapotom, de hagyta hogy szedjem.

Teljesen másképp látom a világot, mintha egy másik ember lennék miután raszoktam(bar nagyon durva sokkoló események is történetek velem, annak a hatására skizofrénia tüneteit hozom már es közben kapkodom be a frontint)

Befekvest javasolt

Láttam itt is javasoltak hogy magánhoz kell menni, mert az állami nem er semmit…

2022. jún. 23. 05:04
 4/18 anonim ***** válasza:

Kórház nekem nem segített abban, hogy jó beállítást találjak. Rossz állapotban küldtek haza.

Tb-s pszichiáter félholtra szedált. Emiatt dolgozni sem tudtam.

Magánvan arra törekedtek, hogy a lehető legkevesebb mellékhatást okozzon. Írhattam levelet az orvosnak, ha gond volt a gyógyszerrel, adaggal.

2022. jún. 23. 08:20
 5/18 anonim ***** válasza:
48%
Tessék szépen kórházba feküdni, mar csak a benzo függőség miatt is.
2022. jún. 23. 12:44
 6/18 anonim ***** válasza:
A magán is felírja simán a frontint, az már rajtad múlik utána, hogy mit kezdesz a kiváltott dobozzal (azaz rászoksz-e)
2022. jún. 23. 13:39
 7/18 A kérdező kommentje:

Mégis hogy ne szokjon ra valaki ha évek óta alvásproblemai vannak es a fel szem xanaxtol végre alszik?

Meg nem csak az a gond hogy szedem, nagyon durva dolgok történtek velem, attól is rosszabbodott az állapotom…

Nem segített hogy most akkor befekudjek vagy keressek magánt…

Amúgy is felek a kórházaktól, meg sosem feküdtem bent

2022. jún. 23. 16:07
 8/18 anonim ***** válasza:
Én miért nem szoktam rá, olyan insomniávál, amivel a mentő vitt el? 7evvel később is insomniás vagyok. Olvastad a beteg tájékoztatót? Mi van bele írva? Ne szedd hosszú ideig!
2022. jún. 23. 16:11
 9/18 anonim ***** válasza:
Azért az alvásra vannak más, hosszútávon is szedhető gyógyszerek. Az orvos nem tudja lenyomni ezeket a torkodon vagY erőszakkal végigpróbáltatni. Szóval hiába állitod, hogy nem volt más választásod mint raszokni a benzora, volt, csak nem éltél vele.
2022. jún. 23. 16:31
 10/18 A kérdező kommentje:

Hat ahelyett hogy a mentő vigyen el, akkor inkább szedem tovább

Az orvos írja fel folyton ezt… kérdeztem rivotrilrol, azt mondta azt ne

2022. jún. 23. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!