Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez miért kényszerbetegség?

Ez miért kényszerbetegség?

Figyelt kérdés

Nagyon erős állandó vizelési ingerrel mentem még korházba ahol minden negatív lett.

Nagyon alaposan kivizsgáltak, szóval szinte 100%-ig biztos, hogy pszchiés.

Mivel az inger nagyon erős és állandó (wc használat után is ugyan úgy megmarad) ezért nem volt más választásom mint elmenni más irányba is.

Egy klinikai szakpszichológus megállapította, hogy kényszerbeteg vagyok.

A kérdésem az lenne, hogy ez miért kényszerbetegség?

Tényleg nagyon erősen érzem az ingert.

Megkérdeztem tőle, hogy ez miért kényszeres és azt felelte, hogy azért mert van egy gondolat és van egy cselekvés.

Szerintetek ez lehet kényszeres?

Tüneteim annyi, hogy nagyon erős állandó vizelési ingert érzek.

Válaszokat előre is köszönöm.

2022. jún. 22. 09:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Cukorbetegséget és inzulinrezisztenciát kizárták?

Ha igen, akkor sót eszel eleget?

2022. jún. 22. 11:39
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy nem akarod elfogadni, hogy valami mentális probléma van, ezért nem is akarod igazán a kezelést.

Az pedig az alap, hogy elfogadod, beismered magadnak, hogy gond van.

Esetleg próbálj meg más terapeutához elmenni. Ha ő is ugyanazt mondja, mint az első, akkor azért elég kicsi az esélye, hogy nem jó a diagnózis.

2022. jún. 22. 11:50
 13/19 A kérdező kommentje:

Eszek elég sót és mindent kizártak.

Említettem, hogy örülnék ha kényszerbetegség lenne mivel arra vannak terápiák meg gyógyszerek.

Csak hát attól rettegek, hogy nem kényszer hanem csak kitalálom és ugye hülyeséggel nem lehet mit kezdeni.

2022. jún. 22. 12:03
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha minden vizsgálatod negatív akkor pszichés a bajod.
2022. jún. 22. 12:42
 15/19 anonim ***** válasza:
STD szűrés volt? van a vérképeden csillagos érték?
2022. jún. 22. 18:22
 16/19 A kérdező kommentje:
Volt minden.
2022. jún. 23. 00:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy csak kitalálod és ne tudnának segíteni, hiszen fantomfájdalmakra is léteznek terápiák. Bízz az orvosodban!
2022. jún. 23. 07:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Az jó hír, hogy úgy érzed, mindened megvan és nincs miért aggódnod, ezen kívül persze. Viszont a szorongásos betegségek, amilyen a kényszerbetegség is, általában pont azért alakulnak ki/jelennek meg, mert a betegnek valamilyen elfojtott, felszín alatti probpémája van.

Az agyunk sok mindenre képes, ahogy éled az életed, mindig más és más dolgok kerülnek előtérbe, viszont a korábbi sérelmek sem tűnnek el, csak esetleg elfelejtődnek.

Én azért javasolnám, hogy folytasd a terápiát, mert az pont azért van, hogy a régen elfelejtett problémákat újra a felszínre hozza és segítsen megoldást keresni rájuk.

Ha pl. valamilyen gyerekkori félelem, trauma, bizonytalanság áll a háttérben, arra már nem biztos, hogy emlékszel (tapasztalatból mondom), viszont az érzés, amit akkor kiváltott, a szorongás lehet, hogy megmaradt.

2022. jún. 23. 08:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem szintén ilyen problémám van lelki dolgokkal küzdök csak én nemvoltam terápián még.És msot egy pár napja nem erős de érzem hogy ingerem van többször vizelni.Pl a mai nap egész nap dolgoztam és abszolút nem éreztem nemfigyeltem oda rá és miután végeztem rákezdtem gondolni máris árzem.Azt szeretném megkérdezni,hogy azóta mi volt az ami segitett vagy mi történt azóta?Volt e valami pozitiv dolog előrehaladás?
2022. júl. 6. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!