Hogy vehessem rá a szüleimet, hogy elmenjek pszichoterapeutához?
Nem tudok megküzdeni a bajaimmal….kínoznak már mióta….
A szüleim azt mondják oldjam meg magam, próbáljam meg kigyógyítani magamat, de nem megy….
Folyton emlékbetöréseim vannak egy traumától, rémálmok. Félek…
Egyedül nem mehetek el, mert ott kell lennie a szülőnek is beszélnie a terapeutával
16F vagyok.
….
Flashbackek… random csinálok mást, de feljönnek a rossz emlékeim a traumámtól és rosszul leszek.
Anno 15-16 évesen én is bedobtam a szüleimnek, hogy terápiára lenne szükségem, ők meg kinevettek, hogy mégis milyen bajom lehet nekem. Most 35 vagyok, 8 éve járok terápiára, és még bőven van min dolgoznom. Sajnálom, hogy a szüleid nem halgatnak meg. Csalódott lehetsz, hogy nem számíthatsz ebben rájuk.
Drukkolok, hogy megkapd a segítséget.
6: OK, nem azt akartam, hogy részletesen leírd... De mégis, legalább a típusát elárulhatnád.... valami szexuális abúzus, vagy iskolai bullying, vagy micsoda?
Iskolapszichológus nincs a suliban?
Az előbbi.
Nincs.
Bocs, tényleg nem faggatni akarlak, de ahhoz, nhogy fel tudjuk mérni a helyzetet, kell néhány infó.... Rokon által történt?
Nem értem a szüleidet.. OK, hogy sok szülő önmaga előtt is tagadja a problémák komolyságát, és kvázi rád hárítja a feldolgozást.. .De hogy akadályozza a szakemberhez fordulást, ez elég visszatetsző. :(((
Attól félnek, hogy "kitutódik" az orvosnál? Vagy mi a kifogás?
Nem rokon. De ismerősnek a barátja.
Gondolom szégyellik az esetet, de nem tudom. Szégyenlik, hogy ilyen ismerősük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!