Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet egy urológus...

Hogy lehet egy urológus pszichoterapeuta jelölt?

Figyelt kérdés
Se pszichiáter, se pszichológus végzettsége nincs, viszont láttam, hogy pszichoterapeuta jelölt és mentális betegeket is kezel terápián. Nem tudtam, hogy ilyen létezik, de nem túl bizalomgerjesztő.
2022. máj. 13. 19:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy elvégezte a szakirányt. Honnan veszed, hogy nincs meg a végzettsége?
2022. máj. 13. 20:02
 2/18 A kérdező kommentje:
Nincs a leírásában. Csak annyi, hogy valamilyen pszichoanalitikus képzésen vett részt, de nem pszichiáter szakorvos és nem, pszichológus végzettsége sincs. Nekem is ezért fura.
2022. máj. 13. 20:05
 3/18 A kérdező kommentje:
Egyébként továbbra is urológusként rendel, de néha fogad mentális betegeket is, amit nem igazán értek. Manapság már bárki lehet pszichoterapeuta?
2022. máj. 13. 20:06
 4/18 anonim ***** válasza:
53%

Pszichoterapeuta két féle szakember lehet:

a) klinikai szakpszichológus

b) szakorvos.

Ők ezekkel a végzettségekkel elvégzik a PT képzést és voilá, pszichoterapeuták lesznek.

2022. máj. 13. 20:07
 5/18 anonim ***** válasza:
2022. máj. 13. 20:09
 6/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a lényeg lemaradt. :)

"A pszichoterápia hetvenes és nyolcvanas évekbeli fellendülése részeként 1984-től az orvosok pszichoterapeuta képesítést, a pszichológusok pszichoterapeuta címet szerezhettek. A pszichoterápiás képzési rendszer kialakítása, a közös képzési minimál-követelmények lefektetése óta a (valamilyen alapszakvizsgával már rendelkező) orvosok 1993-tól, a klinikai szakpszichológusok pedig 2001-től tehetnek pszichoterapeuta szakvizsgát. "

2022. máj. 13. 20:11
 7/18 A kérdező kommentje:
Akkor nem kell pszichiáternek lenni ahhoz, hogy valaki pszichoterapeuta szakvizsgát tegyen? De hát nem is ismeri az emberi agyat és a mentális betegségek patofiziológiáját úgy, hogy alkalmas legyen erre... érdekes.
2022. máj. 13. 20:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy inkább szexuálpszichológus? Ennek még látnám is értelmét, mert egyes urológiai problémák (merevedési zavar) lelki eredetű problémákra vezethetőek vissza. Lehet, hogy könnyebben beszélnének az emberek egy olyan orvossal a lelki okokról, aki már tud a szexuális problémáiról és fizikailag már meg is vizsgálta őket.
2022. máj. 13. 20:14
 9/18 A kérdező kommentje:
Igen, én is több értelmét látnám így, annyi szerepel a leírásában, hogy holisztikus szemléletet képvisel.
2022. máj. 13. 20:16
 10/18 anonim ***** válasza:

7

Nem.

Én voltam pl. háziorvos szakvizsgával rendelkező pszichoterapeutánál.

2022. máj. 13. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!