Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az a fóbia? Kérdés lent?!

Mi az a fóbia? Kérdés lent?!

Figyelt kérdés

.) Mikor valaki írtózik valamitől, és elugrik onnét

.) Vagy amikor pánikrohamai vannak a dologtól és nem mer kimenni, mert fél, hogy találkozik valamivel?

Nekem pszichológiai fóbiám van, ha elugrok a fülbemászótól mert annyira undorító és kiráz tőle a hideg?

2022. jún. 18. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Mert a fülbemászó undorító és az embert kirázza tőle a hideg. Ahhoz hogy ez ténylegesen egy betegség legyen, fóbia, rettegned kell tőle, vagy az életedben jelentős problémát kell okoznia.
2022. jún. 18. 12:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle
2022. jún. 18. 12:49
 3/5 A kérdező kommentje:

2-de ez mind a kettő pontra passzol.

1-akkor sokan használják a fóbiát rosszul nem?

2022. jún. 18. 12:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
1/vagyok. Sztem a második egy korrekt definíció. De gondold csak végig, rád mászik egy nem túl jól kinéző ízelt lábú állat, ez sztem indokolt, ha odébb állsz, undorodsz. Ha ezek után sikoltozni,és sírni kezdesz, és órákon át azon gondolkodsz , hogy kárt tehet benned vagy belemászik a füledbe (nem tesz ilyet), akkor az egy irracionális félelem.
2022. jún. 18. 13:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig az első vagyok, nekem pokfobiám van, azt mondták gyerekkoromban hogy belemászik a fülembe, képes vagyok ötkor felkelteni a férjem, hogy tüntesse el, vagy folyamatosan visszamenni hogy ott van e még ahol azelőtt láttam. És a fülemre kell tennem valamit (takaró, párna) , hogy el tudjak aludni. Tudom, hogy hülyeség, nem bánt, de ez van. Ez egy irracionális félelem, teszem hozzá ettől még boldogan élem az életem és normálisnak tartom magam. Ne aggódj ezen!
2022. jún. 18. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!