Skizofréniával kezelnek,az orvos erőlteti a gyógyszereket,de csak mellékhatásokat okoz. Milyen jogaim vannak a pszichiáterrel szemben?
Engem kényszerbetegséggel kezelnek. Tudatában vagyok a kényszeres rossz gondolatoknak, de volt már, hogy elhittem őket, hogy mások rosszat akarnak nekem, vagy én csinálok rosszakat.
A gyógyszer nálam is mellékhatásokat okozott, de egy idő után elmúlnak, mert helyreáll az agyi kémia. Onnantól meg olyan mintha csak bevennél egy C vitamin tablettát. Végig kell nyomatni, így utólag beláttam. Megbízok az orvosban már. Ő tudja mit kell nézni.
Nyugalom, nem vagy sem örült, sem hibbant, sem semmi. Te is ugyanolyan jó ember vagy mint bárki más, csupán van egy csúnya agyi betegséged. De arról nem te tehetsz, az orvos meg tényleg segíteni szeretne rajtad.
Az OCD, deperesszió, skizofrénia, stb sajnos csak gyógyszeresen kezelhető. Mert nem a gondolataink/érzékszerveink a betegek, hanem az agyunk. De elmúlnak majd a mellékhatások. Csak kitartónak kell lenni. Utána meg egy olyan világ nyílik meg előtted, amiről nem is gondoltad hogy ilyen jó amilyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!