Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol tudnék témogató szakemberi...

Hol tudnék témogató szakemberi segítséget találni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy szükségem lenne egy támogató szakemberre, aki tudna segíteni kicsit összepofozni hétköznapi értelemben.

Az elmúlt évek alatt mentális erő tekintetében hihetetlen mértékben megzuhantam. Most már ott tartok, hogy a hétköznapjaim, megélhetésem kerültek veszélybe.

Egyszerűen saját erőből nem tudom elérni, hogy munkára jelentkezzek, egyetemen hogy leadjam az egyszerű beadandóimat, mosogassak, főzzek, a közvetlen környezetemet rendben tartsam. Boltba vagy lakásból kimenni is nehéz.

Nagyon kellemetlen, hogy határidőket is képtelen vagyok tartani hivatalos ügyintézéseknél is, és emiatt is hatóságtól határidőmulasztás miatt több százezres pénzbüntetéseim is keletkeztek.

Nagyon sok online segítő írást, self-help könyveket, előadásokat meghallgattam, és elmentem fejlesztő tréningekre is, de nem tudok semmihez sem erőt meríteni.

Ha nem lenne néha rokoni segítségem, akkor kb magamat is elhanyagolnám.

Van valami hely, ahol tudnék segítséget igényelni, hogy gatyába tudjam rázni magam? Egyedül akár hogy próbálom nem megy.

2022. jún. 15. 18:21
 1/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a listák, napi teendők szigorú vezetése, rendszerezés, napi testmozgás, meditáció, naplóírás, társaságba járás, megfelelő minőségű étkezés, elegendő folyadékbevitel, akármilyen hobbiba való belemélyedés, és annak a kimaxolása azok, amiket ilyenkor ajánlanak.
2022. jún. 15. 18:34
 2/4 Kólauborkával ***** válasza:
Ilyenre nem tudok van-e szakember. Nálunk a családba erre mindig azt mondjuk: utólag senki nem kérdezi mennyit szívtál vele (akármivel), meg hogy a munkához nem kedv kell, hanem csak meg kell csinálni. Én ilyen családból jöttem, szóval ez a hozzáállás is.
2022. jún. 15. 18:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez a családi hozzáállás, de gyakorlatban nálam nem műxik a megcsinálni része.
2022. jún. 15. 19:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Fejleszteni gyereket szoktak.
2022. jún. 15. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!