Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol tudok bejelentést/feljelen...

Hol tudok bejelentést/feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
Egy pszichiátriai alapítványnál vagyok ellátott. Ök biztosítanak nekem egy másik betegen keresztül egy szobát egy lakásban havi 35000 Ftért. Állandóan zaklatnak, zsarolnak, ha nem azt teszem amit ők mondanak akkor kitesznek az utcára, hamis papírokat akarnak velem aláiratni, fenyegetnek és nagyon rossz emiatt a pszichés állapotom, nagyon szorongok, rosszul vagyok, és már hónapok óta csinálják. Több ismerősöm látta a papírokat amiket aláírtam azt mondták érvénytelen. Tudom hogy ez nem rendőrségi ügy de egészségi állapot veszélyeztetésért és zsarolást hol tudok bejelenteni?
2022. jún. 12. 18:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne rendőrségi ügy? Ez rendőrségi ügy. A területileg illetékes rendőrörsön kell feljelentést tenni.
2022. jún. 12. 19:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Te rohantál el az orvosi papírjaiddal?
2022. jún. 12. 20:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy másik betegen keresztül kapsz ellátást?

Megállapodást kötöttek veled? (ez az ellátás alapja, ebben benne van, hogy mikor lehet felmondani).

Ha alanyi jogon neked nincsenek rászorultságot igazoló dokumentumaid, akkor lehet, hogy ezért próbálnak hamis papírokat aláiratni, hogy kapjanak utánad támogatást.

Kormányhivatal ellenőrzi a jogszabályban foglaltak betartását, őket megkeresheted. Ha kapnak támogatást államtól, akkor az Államkincstárt is (ők a papírok valódiságát, a jogosultságot nézik).

2022. júl. 1. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!