Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan emberről aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés

Elítéltek egy ilyen embert vagy bizonyos esetekben elfogadhatónak tartjátok?

Én úgy gondolom, hogy az embernek joga kéne, hogy legyen rendelkeznie a saját élete felett akkor is ha úgy dönt már nem akarja folytatni, hiszen az egy szubjektív dolog, hogy ki hogyan érzi magát ebben az életben. Vannak emberek aki szeretnének élni van örömük az életben, én ezt elfogadom és nem is szeretnék ebben senkit se zavarni de ha mondjuk én nem akarok élni az miért nem elfogadható mások számára?

2022. jún. 3. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
41%

Kb ugyanazt min egy olyan emberről aki Batman akar lenni.

Ő dolga, legyen Batman csak engem ne zavarjon vele...

2022. jún. 3. 18:58
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Az én apukám fiatalon 50 évesen lett az,én 20 eves voltam. Ha van gyereked ha nincs ne tedd meg!! Egy örök életre nyomot hogy a családban nagyon komoly szinten!!!! 24/L egyedül maradtam a nagyvilágban,hidd el enis azt mondtam h nem tudok így élni véget vetek ennek,de nem,van célom gyermekem s nem adhatom fel a vilag szar de mi nem :) élvezni kell mindent!
2022. jún. 3. 19:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Sajnálom 2-es részvétem!

Nekem mondjuk nincs gyerekem, nem is hiszem, hogy lesz.

2022. jún. 3. 19:07
 4/7 Kólauborkával ***** válasza:
21%

Én csak azt gondolom, hogy valami olyan problémája van, amire egyszerüen nem találja a megoldást.

Ezen sok féle képp lehetne segíteni, de ha egyszer az illetö nem olyan emberekkel van körülvéve, akik képesek megoldani a problémákat, akkor neki sem fog eszébejutni a legegyszerübb megoldàs sem. Pontoaabban de, az öngyilkosság.

Pedig lehet csak új társaságot kellene keresni ahol látja mások hogy kezelik a problémát és kiderülne, hogy az egyéb lehetöségek sem olyan nehezek.

Itt leginkább azon van a hangsúly ki hogyan oldja meg, dolgozza fel a problémákat, ha mindenre van valami megoldásod, az öngyilkosság sosek fog eszedbejutni.

Összességében én szimpátiától függöen megpróbálnám megkèrdezni mi a gondja és valamit ajánlanék neki, és lehet ennyi elég is lenne (bár ez koràn sem biztos, hasonló már történt velem).

2022. jún. 3. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
95%

Nem ítélem el. Az öngyilkosságot elkövető/megkísérlő emberek nagyrésze súlyos depresszióban szenved, ami sajnos egy komoly betegség.

Emellett nincs öngyilkosságra "immunis" személy, bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, érheti olyan trauma, amely erre irányuló gondolatokat, cselekvéseket vált ki belőle.

Éppen ezért fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre, szeretteinkre és ha nincs jól, ne fejmosást kapjon, hanem érezze a feltétlen támogatásunkat.

Ha pedig mi magunk kevesek vagyunk ehhez, akkor segítsük eljuttatni a megfelelő szakemberhez.

2022. jún. 6. 14:19
 6/7 anonim válasza:
100%

Szia!

ez nehéz kérdés... elítélni ezt szerintem nem lehet. az én nagypapám tavaly lett öngyilkos, és egy ideig úgy voltam vele, hogy oké, ő ezt el tudta magának dönteni. de mint előttem is írták, a súlyos depresszió egy jelen lévő tényező, és nála is így volt. megértem és elfogadtam a döntését, de tényleg az kéne legyen az első, hogy odafigyeljünk a környezetünkre és kellő támogatást nyújtsunk, és akkor talán megmenthetünk egy emberéletet. Az én papám sajna nem volt olyan beállítottságú, hogy éljen az általam felkínált segítség lehetőségével, de ott voltam vele végig, a jobb és rosszabb napokon egyaránt, amíg lehetett.

igazából amit tanácsolni tudok az az, hogy tarts ki az adott személy mellett a végsőkig, figyelj oda rá, segítsd ahogy tudod.

minden jót!

2022. jún. 7. 18:13
 7/7 Senior Séf ***** válasza:

"de ha mondjuk én nem akarok élni az miért nem elfogadható mások számára?"

És ki akadályoz téged, hogy leöngyilkolászd magad? Ha sikerül, utána úgyse érdekel már, hogy kinek tetszik a döntésed, és kinek nem.

2022. jún. 7. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!