Mi történik, ha elmondom a pszichológusomnak, hogy meg akarom ölni magam?
Értem, akkor "csak" suicid gondolat volt.(amit persze szintén nagyon komolyan kell venni)
Kifejezett szándék, terv, sőt, akár már "kitalált módszer" esetén az a forgatókönyv van, amit korábban írtam.
Az, hogy magáról a suicid késztetésről milyen módon tárgyal a szakember, az attól függ, hogy milyen tünetei vannak a betegnek, milyen a személyisége, az adott élethelyzete, mi van az anamnézisében, mi nyerhető a heteroanamnézisből.
Ez személyenként változó.
Nem fog zárt osztályra küldeni, ha ettől félsz, de még csak fejmosást sem kapsz.
A pszichhológus pontosan tudja, hogy a depresszió egy létező betegség, amit kezelni szükséges, ezért megkezdi a személyre szabott pszichoterápiát, esetleg mellette még egy pszichiáterhez is elküld.
Természetesen a kezeléshez, szülői engedély is szükséges, tehát őket is be kell vonni a terápiába.
Ha suicid késztetésed van, konkrét tervvel akár, akkor valóban megtörténhet osztályos megfigyelés, ami 1-3 nap lehet.
Ehhez nem elég persze az, "hogy néha gondolok a halálra", vagy "nem akarok élni" gondolatok hangoztatása, hanem bizony egyértelművé kell tenni, hogy az a valaki nem csak gondol a halálra, hanem az első adandó alkalommal, eltervezett módon, meg is fogja tenni, amiről beszél.
Milyen 1-3 nap?
Én semmit se csináltam és 1 évig akartak bent tartani.
Ejnye... :(
Suicid-ben zártosztály van ha túléled.
Mit nem tettél meg??
Legalább sikerült kikerülni belőle.
Örülök hogy élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!