A depresszió tényleg csak a vitamin meg ilyesmi hiány dolgáról szól?
Nekem kicsit túl nyers,hogy csak vitamin meg egyéb hiánya felől kezelik tudományosan a dolgot,de mi van a lélek dologgal tudat alatti ilyesmi.Nekem túl egyszerűnek hat,hogy csak szedjél ilyen vagy olyan vitamint aztán már meg is gyógyultál sose félsz többet a jövőtől meg nem fogsz szorongani meg ilyesmi.
https://www.youtube.com/watch?v=Ri6J8YOi78s&t=69s
Én depressziós vagyok akkor most szerezzek vitaminokat mint amit a videóban mondanak?
Szerintem is befolyásolhatja a környezet a depresszió megjelenését. Ameddig egy északi fekvésű lakásban laktam, ahová nem sütött be a nap, és a kilátás csak a gang volt, én is depressziós voltam.
Amint átköltöztem egy napfényes, fákkal körbevett lakásba, akkor javult a hangulatom, több volt az energiám.
11/
Hozzám pl besüt a nap,kisváros szélén lakom az ablakom nem az utca hanem a kert felé néz ami olyan mint egy erdő állandó madárcsicsergés sok fa meg minden de mégsem tudom jól érezni magam.Nyomaszt egy csomó dolog a jövőtől való félelem a csak magamra számíthatok,a pénz meg még sorolhatnék jó pár dolgot.
"Az az oka, hogy nem termelődik az agyban elég dopamin"
Elmaradott álláspont. A dopamin jelentős része a béltraktusban képződik, amennyiben megfelelő a bélflóra állapota. Csak hát a mai ember messze nem azt eszi, amire termett, így a vele SZIMBIÓZISBAN ÉLŐ (!) bélbaktériumok összetétele megváltozik. Sokan kihalnak, helyüket patogén törzsek veszik át, de még ha nem így történik is, a kihalt fajok nem látnak el minket enzimekkel, hormonokkal, neurotranszmitterekkel. Ez az oka a ma járványszerűen terjedő fiatalkori depressziónak és egyéb mentális gebaszoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!