Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depresszió tényleg csak a...

A depresszió tényleg csak a vitamin meg ilyesmi hiány dolgáról szól?

Figyelt kérdés

Nekem kicsit túl nyers,hogy csak vitamin meg egyéb hiánya felől kezelik tudományosan a dolgot,de mi van a lélek dologgal tudat alatti ilyesmi.Nekem túl egyszerűnek hat,hogy csak szedjél ilyen vagy olyan vitamint aztán már meg is gyógyultál sose félsz többet a jövőtől meg nem fogsz szorongani meg ilyesmi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ri6J8YOi78s&t=69s

Én depressziós vagyok akkor most szerezzek vitaminokat mint amit a videóban mondanak?

2022. máj. 28. 15:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is befolyásolhatja a környezet a depresszió megjelenését. Ameddig egy északi fekvésű lakásban laktam, ahová nem sütött be a nap, és a kilátás csak a gang volt, én is depressziós voltam.

Amint átköltöztem egy napfényes, fákkal körbevett lakásba, akkor javult a hangulatom, több volt az energiám.

2022. máj. 29. 02:49
 12/16 A kérdező kommentje:

11/

Hozzám pl besüt a nap,kisváros szélén lakom az ablakom nem az utca hanem a kert felé néz ami olyan mint egy erdő állandó madárcsicsergés sok fa meg minden de mégsem tudom jól érezni magam.Nyomaszt egy csomó dolog a jövőtől való félelem a csak magamra számíthatok,a pénz meg még sorolhatnék jó pár dolgot.

2022. máj. 29. 10:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezek tipikus közhelyek, nagyonnagyon enyhe depressziót javíthat az ilyesmi, de amúgy ezek nem megoldások, és igazából 100%osan még nem tudta kideríteni az orvostudomány, hogy pontosan hogyan gyógyítható ez a betegség.
2022. máj. 29. 12:20
 14/16 Senior Séf ***** válasza:
32%

"Az az oka, hogy nem termelődik az agyban elég dopamin"

Elmaradott álláspont. A dopamin jelentős része a béltraktusban képződik, amennyiben megfelelő a bélflóra állapota. Csak hát a mai ember messze nem azt eszi, amire termett, így a vele SZIMBIÓZISBAN ÉLŐ (!) bélbaktériumok összetétele megváltozik. Sokan kihalnak, helyüket patogén törzsek veszik át, de még ha nem így történik is, a kihalt fajok nem látnak el minket enzimekkel, hormonokkal, neurotranszmitterekkel. Ez az oka a ma járványszerűen terjedő fiatalkori depressziónak és egyéb mentális gebaszoknak.

2022. máj. 29. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Depressziót alacsony szerotonin és noradrenalin szint is okozhat.
2022. máj. 29. 14:10
 16/16 Senior Séf ***** válasza:
Így van, utsó. És állítólag a Dialister, illetve Coprochoccus törzsek állítják elő a 90/át. Már ha jelen annak a belekben...
2022. máj. 29. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!