A depresszió tényleg csak a vitamin meg ilyesmi hiány dolgáról szól?
Nekem kicsit túl nyers,hogy csak vitamin meg egyéb hiánya felől kezelik tudományosan a dolgot,de mi van a lélek dologgal tudat alatti ilyesmi.Nekem túl egyszerűnek hat,hogy csak szedjél ilyen vagy olyan vitamint aztán már meg is gyógyultál sose félsz többet a jövőtől meg nem fogsz szorongani meg ilyesmi.
https://www.youtube.com/watch?v=Ri6J8YOi78s&t=69s
Én depressziós vagyok akkor most szerezzek vitaminokat mint amit a videóban mondanak?
Nem ennyiről van szó. Viszont az tény,hogy adott esetben az életmódváltás segíthet, nálam így volt. Elegendő alvás, egészséges táplálkozás és sport + terápia . A fizikai és a mentális egészség szoros kapcsolatban van , de attól,hogy elkezdesz vitamint szedni nem fog elmúlni a depressziód.
Pajzsmirigy alulműködés is okozhat szorongást, depressziót,motiválatlanságot .. a pszichés és a testi problémákat is kezelni kell.
A depresszió egy szervi betegség. Akinek kevés ingerületátvivő anyag termelődik az agyában, az akkor sem lesz jobban, ha életmódot vált, hiszen a depresszió miatt bizonyos anyagok nem képesek termelődni kellő mennyiségben. Pl. a cukorbetegségnél sem termelődik elegendő inzulin, így azt kívülről kell pótolni.
Akinek időszakos depije van, az nem depressziós beteg, hanem olyan hatások érték, amelyek gátolják a szerotonin, dopamin termelődését, de idővel visszaalakul az egyensúly, ebben az esetben segíthet a terápia, életmódváltás, ami elősegíti a felépülést a stresszből, traumából.
6/
Mondjuk régebben volt egy súlyos balesetem azután kezdődtek igazán a dolgok.
7/
Miért akarnál angelina jolie helyében lenni?
Nekem télen, a napfény hiányától depresszióm lesz. Kb 5 hónapig tart. Nem tudok gondot vagy bajt megnevezni ilyenkor. Terápiától sem javult.
Szerotoninra, noradrenalinra vagy dopamin rendszerre ható gyszerek vannak. Olyan is van, ami kettős hatású.
Én most csak noradrenalinra hatót szedek, max adagban. Látszik, h azzal zűr van mert egyik télen elindultam dolgozni. Kb 300 métert kell gyalogolni. Féluton nem bírtam se hazamenni, se tovább. Járni nem volt erőm. Munkahelyen erőt kellett gyűjteni ahhoz, h felemeljem a karom és bekapcsoljam a gombot. Munkába félúton minden reggel gondolkoztam azon, h befekszek egy hajléktalan mellé. Hogy hidegben is tudjak aludni, beveszek egy üveg Frontint. Egész úton öngyilkossági késztetésem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!