Amikor otthon elmondtátok az Aspergeres/autista diagnózist, akkor hogy reagált a család?
A kérdező gondolom megkapta a diagnózist és el akarja mondani a családnak.
Nálam úgy volt, hogy anyámék vittek és talán hamarabb is tudtak róla mint én, pláne hogy engem nem is nagyon érdekelt a dolog. xD
Nálam ez hosszas folyamat eredménye volt. Egy EU-s projekt keretében volt szeretném egy szervezet által a hét egy bizonyos napján működtetett 2 órás szakkörbe járni (akkoriban brutálisan sok EU-s pénzt lenyúltak fogyatékkal élő emberek részére nyújtott heti 2 órás elfoglaltság biztosításának jogcímén - de ez egy másik történet),aztán, amikor vége lett a dolognak, akkor a sok közül az egyik munkatárs a záróbeszélgetéskor bedobta, hogy olyan tulajdonságokat mutatok, amelyek - szerinte - autizmus spektrumzavarra mutatnak.
Pár hónappal később - átfutási idő, de közben sem voltam tétlen (közben voltam pszichológusnál, meg mindenféle szakembernél) - Budapesten meg megállapították a diagnózist.
Első :
Nem minden autista fogyatékos szobanövény, hogy azonnal ki lehessen szúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!