Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt depresszióval...

Vannak itt depresszióval diagnosztizált emberek?

Figyelt kérdés

Szerintetek hogy lehet legyőzni ezt a szörnyű betegséget?

Vajon a negatív gondolkodás, pesszimizmus, a rossz problémamegoldó képesség, az alacsony önbecsülés miatt alakul ki? A gondolataink hatással vannak a biokémiai egyensúlyra? Vagy a vitaminhiány is okozhatja?

Nem tudom. De 13 éves koromtól periódikusan előjön. Szörnyen szorongok. (bántottak gyermekként)

Felnőtt fejjel felkerestem pszichiátert. 5 évig szedtem SSRI-t. Aztám még szörnyebben jött vissza a betegség elhagyásnál.

4 éve elhagytam végleg. Most visszajött. Bemenni sincs kedvem a melóhelyemre. Időközben gazdag lettem ez sem boldogít. Feküdnék egész nap.

Nem vagyok hajlandó benzodiazepin származákot szedni, ami elbutít, sem antidepresszánst, ami anabolikusan hízlal, hogy csak 1 mellékhatást említsek.

Elkezdtem vitaminokat szedni, most rendeltem 5-hidroxitriptofánt(aminosav) , ami a szerotonin termeléséhez kell.

Kinek hogyan sikerült kimászni ebből?

A pszichiátria nem gyógyít csak kezel! Ez az alternatíva nem érdekel.

2022. máj. 21. 07:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

Alteratív kezelési lehetőségek:

Elektrosokk, mágneses terápia...

2022. máj. 21. 07:44
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt írtad:

"Vajon a negatív gondolkodás, pesszimizmus, a rossz problémamegoldó képesség, az alacsony önbecsülés miatt alakul ki? A gondolataink hatással vannak a biokémiai egyensúlyra"

Hatással lehetnek.

De a periodikusan megjelenő, elsősorban középsúlyos és súlyos depressziónak nem ez az oka. Nem tudni mi okból megváltozik a biokémiai egyensúly, ezt rendezi a gyszer.

A mindig télen megjelenő depressziónál lehet tudni, hogy a kevesebb napfény hozzájárul a depresszióhoz.

2022. máj. 21. 08:48
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Azt tapasztaltam, hogy legyőzni nem lehet, legfeljebb megszelídíteni, megtanulni együtt élni vele. Erre nincs általános recept. Amikor nagyon rosszul vagyok, igyekszem tudatosítani, hogy ez egy szubjektív, múlandó állapot. Amikor több energiám van, törekszem arra, hogy pozitív benyomásokat szerezzek.

Segít, ha van legalább egy valaki, akit szerethetsz.

2022. máj. 21. 10:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#3-hoz még annyit, hogy olykor akár egy kis mozgás is sokat javíthat a közérzeteden. Elmész sétálni, biciklizni (lehetőleg erdőbe, parkba vagy vízpartra), esetleg megpróbálsz kicsit mozogni valami zenére.
2022. máj. 21. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem a mozgás nem segít. Az első depressziós fázisom, akkor volt amikor intenzíven sportoltam már több éve.
2022. máj. 21. 13:21
 6/12 A kérdező kommentje:

# túledzéstől is lehet depresszió

Kimerül az ember.

2022. máj. 21. 23:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem éreztemm, h túledzettem magam. Izomlázam sem volt. Alvásra nem jutott elég idő. Ez nagyon elfárasztott.
2022. máj. 22. 04:51
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor az alváshiány is ok lehet.
2022. máj. 22. 14:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Lehet az volt a gond.

De azóta depressziónál KIS mozgás nem segít.

2022. máj. 22. 16:05
 10/12 A kérdező kommentje:

Most kezdtem el az 5HTP-t (5-hidroxi-triptofán) szedni. A szerotonin (neurotranszmitter) termelődését segíti.

3. napja szedem. Nem pörget úgy fel, mint az SSRI, de jobban vagyok. Nem szorongok.

2022. máj. 22. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!