Az hogy lehet hogy az egyik pszichiáter kizárta a másik meg 5 perc beszélgetés után paranoid skizofréniát diagnosztizált nálam ?
Tavaly töbször bekerültem sajnos pszichiátriára, az ottani pszichiáter több beszélgetés után kizárta és nem-meghatározott perzisztáló tartós paranoid zavart állapított meg.Sajnos ez a pszichiátri messze van a lakóhelyemtől ezért egy közelebb lévőre kértem át magam és az orvos jó ha 5 percet beszélt velem és haza küldött paranoid skizofréniával.
Szerintetek érdemes lenne visszajárni az előző pszichiáterhez ?
Saját magad is tudod diagnosztikálni a pszihés állapotodat a neten pl.:webbeteg
Utána nézél mik a skizo,paranoia,depreszió tünete és elemzed, hogy mi jellemző rád és ez alapján eldöndöd mit van.
Vakon nem kell megbíznod semmilyen orvosnak sem, csak azért mert diplomája van.
Egyetértek az első válaszolóval. Az első pszichiáter kórházi körülmények között beszélgetett veled több alkalommal, ez idő alatt egyre jobban megismert és nyomon követte az állapotodat. Ezek a körülmények pedig egy pontos diagnózis felállítását teszik lehetővé. A második pszichiáter beszélt veled 5 percet és adott egy paranoid skizofrén diagnózist. Ennyi idő nyilván kevés ahhoz, hogy valakinek felmérjék a mentális állapotát...
Én visszamennék a helyedben az elsőhöz. De érdemes lenne egy harmadik szakemberrel is beszélni, ha már az első kettő mást állít.
Én is az elsőnek hinnék és visszamennék oda.
Neten pedig nem diagnosztizálunk semmit, ez egy nagyon rossz tanács.
Én metabolikus betegségek irányába is vizsgálódnék, ugyanis rengeteg betegség okozhat mentális tüneteket. Az internet pedig nagyon is segítségedre lehet, mivel rengeteg orvosi anyag elérhető. Ha nem beszélsz angolul, akkor itt a google fordító. [link]
Itt egy példa:
Lysosomal Diseases and Neuropsychiatry: Opportunities to Rebalance the Mind
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!