Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki bipoláris, az tudja...

Aki bipoláris, az tudja magáról, hogy az?

Figyelt kérdés

Lehet ezt tudni mindenféle szakvizsgálat nélkül?

Nem szívesen mennék pszichológushoz, de mostanában feltűnt, hogy néha nagyon tudom a dolgokat csinálni, viszont néha meg nagyon rossz, nincs kedvem egyáltalán semmihez, semmi energiám, folyamatosan fáradt vagyok

Lehet ez bipolaritás vagy teljesen más?

2022. máj. 20. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Ettől még nem kell magad diagnosztizálni. Nekem a pszichiáter állapította meg kb. 20 perc alatt.
2022. máj. 20. 22:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem diagnosztizálás, szimplán egy kérdés csak
2022. máj. 20. 22:37
 3/9 anonim ***** válasza:
4%
Igen, tudja magarol. De diagnosztizalni csak orvos tud.
2022. máj. 20. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Én nem tudtam magamról.
2022. máj. 20. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

Ez még nem "bipolaritás" nyugi.

Én nagyon jól ismerem a tüneteit, ugyanis a feleségem bipoláris, tipikus klinikai tünetekkel.

Az "angyali" pillanatok, órák, változnak váratlanul és megmagyarázhatatlanul, pokoli hangulattal, kikeszítve a közvetlen környezetét.

A betegség egyik ismérve hogy nincs betegségtudat.

A tüneteggyüttest hosszú lenne itt leirni.

Neked egyenlőre csak hullámzik a hangulatod, (remélhetően) enyhe depressziód lehet.

2022. máj. 20. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Aki ténylegesen klinikailag bipoláris, nem tudja magáról, ahogy az előző is írta, akit erősen lepontoztak, de tényleg nincs betegségtudat. Ha már diagnosztizálták, akkor persze. Ha eljutsz odáig, hogy azon gondolkodj, vajon bipoláris vagy-e, akkor több mint valószínű, hogy nem.

Szakvizsgálat nélkül természetesen nem lehet biztosra mondani semmit, úgyhogy ha érdekel, menj el egy pszichiáterhez.

2022. máj. 21. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
29%

6# csak a "feleségem" szó miatt lettem lepontozva. Nagy az osszetartás a hölgyek között 😁

Amúgy totál igaz amit írtam.

2022. máj. 21. 17:48
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
Én tudtam magamrol ,hogy bipoláris vagyok még az előtt,hogy diagnoztizáltak volna.
2022. máj. 22. 14:55
 9/9 anonim ***** válasza:
20%
Bipoláris vagyok, azon belül is az 1-es típus.Én személy szerint tudtam,hogy valami nagyon nem stimmel velem,ezért kértem segítséget.Nyilván csak sejtettem,hogy mi lehet,de beigazolódott.Azóta évek teltek el, pontosan tudom,hogy beteg vagyok,nem gondolom azt sose,hogy nincs bajom.
2022. jún. 5. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!