Bipoláris zavarom van. Lítiumot szedek, de nem annyit, amennyit az orvos előír. (?)
2
Értem, jogos a kérdés. Szerintem igen. Most emeltem meg 250-ről 500-ra és jobban vagyok.
Szedtem már 500-at is meg 750-et is. Hol így, hol úgy. Most az utóbbi időben 250-et. Meg is lett az eredménye, elkezdtem pörögni. Ezért kellett megemelni. De minek emeljem meg 750-re, ha a) már 500 is hat b) 500-zal is már terápiás tartományban vagyok?
4
Köszönöm.
6
Igen, köszönöm, menni fogok vérvételre nemsokára.
"Kicsit" meglepődtem.
"A lítiumkezelés is rendszeres ellenőrzést igényel, melynek során elvégzendő vizsgálatok: szérum Li szint (terápiás vérszint kialakulásig 2 naponként, majd hetenként, kéthetenként, havonta, félév elteltével kéthavonként, 1-2 év után 4-6 havonként), vesefunkciók, pajzsmirigy
funkciók (45 év alatti életkorban évenként), EKG (45 feletti életkorban félévenként), vércukor, vérkép ellenőrzése történik [1, 11, 18]."
2020. december eleje óta szedem. Szintmérés akkor volt.
2021. június elején nézték másodszor és egyben eddig utoljára.
Nem egészen értem, tök nyugodt voltam, hogy évente egyszer kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!