Hogyan tudnám megváltoztatni a gondolkodásom? Szorongó, ideges típus vagyok, szeretnék higgadtabb, racionálisabb lenni. Javaslatok?
Szóval ha történik valami apró gond az életben, ne azonnal rástresszeljek, és végigpörgessem a létező összes negatív forgatókönyvet. Apróságokon is irreálisan kattogok, nem olyan szinten, hogy az kóros legyen, de a család is ilyen agyalós, szorongó, és rajtuk látom, mennyire irreális ez, és mennyire rosszat tesz. Engem is érzem, hogy felőröl ez agyilag.
Meditáció? Tréning? Az edzést már beleépítettem az életembe, és az étkezésemen is alakítottam (a család pl cukor és édességfüggő).
Valószínűleg azért kattogsz minden apróságon, mert tudod, hogy a szüleid úgyis fel fogják fújni a dolgot, ezért hogy ne kelljen a szüleidet hallgatni, igyekszel minden apró problémát elkerülni, ha mégse sikerül, akkor azon gondolkodsz, hogy legközelebb mit csinálj máshogy, hogy ez ne ismétlődjön meg.
Ha már nem a szüleiddel élsz, akkor elég azt végiggondolni ilyen esetekben, hogy milyen következménye lesz ennek. Késett a csekk 2 hetet? Milyen következménye lesz ennek? Semmilyen? Akkor nincs értelme tovább ragozni a témát.
Ha még otthon laksz, akkor viszont sokkal nehezebb lesz, mert a szüleid indokolatlan szorongását kell közben hallgatnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!