Asperger-esként érdemesebb inkább automata váltós jogsit szerezni?
Már 80 óra felett vagyok, de még nem sikerült két vizsgán se átmenni a kézi váltóssal.
Ha kevesebb impulzus érne (váltás, kuplung hiánya) akkor érdemes lenne újra megpróbálni?
Most konkrétan a kuplungot nem érzed meg félreváltasz meg nem hallod, mikor kéne meg ilyenek? Mert a váltással való probléma ezeket takarja.
Nem azt, hogy a forgalomra nem tudsz eléggé koncentrálni. Azon az automata sem fog segíteni, ez nem csodafegyver. A közlekedésben ugyanúgy kell részt venned, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád, nem lesz könnyebb a KRESZ.
Én is aspie vagyok, eddig 160 ezret vezettem le egy okozott balesettel (még az elején szokásom volt néha a másik seggében menni, besatuzott előttem egy furgon és belecsúsztam). Aki ült mellettem az kifejezetten jó sofőrnek tart.
Kétszer buktam meg gyakorlaton, a vizsgadrukk miatt kvázi belső dührohamom (kidagadt erek, remegő kéz, ügyetlen mozgás, monoton hang, orrvérzés) lett. Előtte már az első órán kint voltunk a forgalomban.
Szinte mindennap közlekedek Pesten, és néha sofőrködöm is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!