Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek a reggeli depresszi...

Mit tegyek a reggeli depresszióval, alvászavarral?

Figyelt kérdés

Új munkahelyem van.

Jelenlegi adag gyszerekkel próbálok dolgozni.

Reggel: 200 mg Lamolep, 150 mg Elontril, 75 mg Pregabalin

Délben: 75 mg Pregabalin

Hazaérkezéskor: 1 mg Rivotril

Este: 150 mg Pregabalin. Ha nem megy az alvás, akkor 2,5 mg Olanzapin

Az Elontril új gyszer, még várni kell a hatásra.

Kevesebb gyógyszer (db számra) nem volt megoldható, mert vagy kiütőtt és 14-16 órát aludtam (pl Kventiax, Olanzapin, Ripedon) vagy nem minden tünetemre hatott.

Depire muszáj gyszer

Hangstab kell bipolra

Szorongásra is kell gyógyszer

Nagyon depressziós vagyok reggel, sokszor zokogok utazás közben. Alvásom nem áll be, keveset alszok. Figyelmetlen vagyok.

Van valakinek javaslata?

Sport, egészséges étkezés, sok folyadék, vitaminok, gyógyhatású szerek kipróbálva. Nem segítettek.

2022. máj. 5. 00:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
1-es eltűnt miután megmagyaráztam, ami nyilvánvaló volt, de nem értette.
2022. máj. 6. 19:57
 12/18 A kérdező kommentje:

Elegem van.

Nem kapok alváshoz elégséges adag gyógyszert. Pl Rivót alváshoz. Vagy altatót.

Indok: ha leszedál, nem fog hatni az Elontril. Legyek aktívabb. Ok, majd ha hat az Elontril. Csoda, h tudtam dolgozni menni.

Az Elontrilt még nem szedem annyi ideje, h hatást várjak tőle. Hulla fáradt vagyok.

Csüt vettem be Olanzát. Pénteken emiatt alig tudtam felkelni. 3 kv + energiaital.

Pénteken du aludtam. Éjjelre vettem be újra 2,5 mg Olanzát. 13:30-ig aludtam.

Ez a gyszer nem alkalmas eseti szinten altatónak mert túlaltat és nagyon fokozza az étvágyam.

2022. máj. 7. 22:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem érdekes módon a Leponex lett jó, hiába rossz a hírneve. Keveset szedek belőle, de jól alszom tőle, és csak normálisan 8 órákat, az étvágyamat se növeli. A Kventiaxtól és az Olanzapintól ki voltam ütve 16-18 órákra, a maradék időben pedig zabáltam.
2022. máj. 8. 00:39
 14/18 A kérdező kommentje:

Leponexszel 16 órát aludtam. Ráadásul antipszichotikumra nincs is szükségem.

Alváshoz nem állandó gyógyszer kell, hanem szükség eseti. Pl altató.

2022. máj. 8. 02:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Péntek délután aludtam kb 2 órát (pénteken rövidebb a munkaidő) Pénteken este 9-től kisebb megszakításokkal 13:30-ig aludtam 2,5 mg Olanzapintól. Ez a gyógyszer nekem nem jó szükség eseti altatónak. Erre az esetre van felírva. Nagyon megnöveli az alvásigényem.

Csütörtökön is vettem be. Pénteken emiatt alig tudtam dolgozni menni.

Rendes altatóért könyörgök. Azzal elég 7-8 óra alvás.

Most 1 mg Rivóval aludtam el este és 2:30-kor ébredfem. Nem tudok visszaaludni. 1 mg Rivót vettem be nemrég. Hátha azzal sikerül.

Szer és gyógyszer megvonási tünetem is van. Legalább alvásban segíthetne az orvosom.

A Pregabalint azért kellett csökkenteni, h ne tűnjek szedáltnak. Rivotrilt munkaidőben nem veszek be. Edxig volt nappali adagom is.

2022. máj. 8. 03:37
 16/18 A kérdező kommentje:

A hétköznap hazaérkezéskor bevett Rivóval nincs baja az orvosomnak. Az az ötletem nem tetszik neki, h elalváshoz vagy akár még visszaalváshoz is vegyek be.

Ok, de most nem tudok mást tenni. Olanzapin nekem nem jó. Altató nincs itthon.

2022. máj. 8. 03:55
 17/18 A kérdező kommentje:
Sajnos a ter illetékes kórházban zárt és nyílt osztály helyett most zárt és covid osztály van. Bementem beutalóval. Zártra tettek. Onnan 3 nap után a bírói meghallgatás után kiengedtek. Nyíltra nem tudtak áthelyezni, mert nincs...hazajöttem.
2022. máj. 8. 05:10
 18/18 A kérdező kommentje:

Utána 1 héttel kezdzem új helyen dolgozni.

Úgy érzem, h nincs segítség.

2022. máj. 8. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!