Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik kb. meghalnak a szorongas...

Akik kb. meghalnak a szorongastol meg depresszio meg ilyenektol azok pl. hogy dolgoznak? Hogy keresnek penzt? Hogy elnek? Ez igy nem jo ki szerintem.

Figyelt kérdés

Jo par kerdesnel meg valasznal olvasom, hogy egyesek olyanokat irnak, hogy

- ~30 evesen 2 eve nem dolgoznak meg csak fekszenek a depressziotol es nem birnak semmit csinalni

- ha emberek kozott vannak nekiallnak sajat bevallasuk szerint "szoszerint" fulldokolni a paniktol

- fel eve napi 5l bort iszik meg es igy megy dolgozni

- egesz nap csak drogozok evek ota hol kokain aztan fu aztan amfetamin

Most ne haragudjatok nem vonom ketsegbe a szenvedeseteket, de szerintem ha tenyleg valaki fulldoklik a tomegben az hogy megy dolgozni?

Ha valaki igazi depresszios es evek ota fekszik az agyban hogy el meg mert nemhogy nincs munkaja akkor evek ota de nem is tartja magat rendben minimalisan sem?

A kemeny alkeszoknak hogy van penzuk ennyi alkoholra hogy napi szinten annyi alkoholt megigyanak es ezen felul a fonok vagy kollegak ezt nem veszik eszre azt erosen ketlem, igy meg hogy tartja meg a munkahelyet? Hogy veszik fel ezutan mashova?

A reggeltol hajnalig kokainozo meg fuszippanto drogos is hogy a rakba tud akar egy munkahelyet rendesen fenntartani? En voltam pszich. osztalyon ahol a legtobben max egy par napig nyomtak az amfetamint es utana annyi alvas nelkul egyszeruen elemnt az eszunk, hallucinaltak, nem ettek/ittak meg semmi es a stimulans miatt meg aludni sem tudtak hiaba voltak faradtak.

En teljesen tisztaban vagyok a mentalis betegsegek sulyossagaval, de amiket irnak egyesek egyszeruen nem jon ki az egyenloseg. Nem lehet hogy akik ilyen szinte lehetetlen szcenariokat irnak le, hogy eltulozzak a dolgot vagy kihagynak valamit? Egyszeruen amiket irnak az lehetetlen.

Ha valaki fulldoklik "SZOSZERINT" a nagyobb tomegtol, akkor azt ugy kell erteni ahogy o irja, szoszerint, tehat kilep a buszmegalloba es fulldoklik. Akkor hogyan jut el egyaltalan a munkahelyig, nemhogy meg ott dolgozni megtobb emberrel?

Ne haragudjatok, de nekem skizoaffektiv, ADHD, unipolaris depresszios, pszichotikus zavaros, panikrohamoskent, hisztrionikuskent sem tapasztalok ilyet ilyen szinten, sot, meg a terapiara amire jarok ok sem tapasztalnak ilyet, sot, egy embertol nem hallottam ilyeneket sem az osztalyon bent a korhazban, sem eloben senkitol, csak itt a gyakorin.

Ebbol csak azt tudom levonni, hogy a legtobb ember aki ilyeneket ir azok nagyon eltulozzak a dolgaikat, es azoknak a sulyossaga az kb. csak a 10%-a mint amit feltuntet. Egyszeruen amiket leirnak lehetetlen akar 1 hetig is ugy elni...

2022. ápr. 29. 15:57
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Ertem. Hat ez eleg szomoru.

Szoval kb. minden mentalis beteget aki viszi "valamire" meg az csak a kulsos segitsegtol fugg es ennyi...

Sajnos en is ebben a cipoben jarok amugy, azt hittem... vannak mas verziok is, de ugy latom mindenki mas tortenetet mond el de a lenyege ugyanaz..

2022. ápr. 29. 19:15
 12/25 anonim ***** válasza:
Jó állapotban dolgozok. De van kiesés, mikor rosszul vagyok. Akár 1 ev is.
2022. ápr. 29. 19:28
 13/25 A kérdező kommentje:

12

Hat akkor szerencses vagy, sok meg valamennyire funkcionalo mentalis beteg nem igazan tudom mikor engedheti meg maganak hogy 1 evig ne dolgozzon, ne keressen semmit szinte.

2022. ápr. 29. 19:35
 14/25 anonim ***** válasza:
Rengeteg végkielégítést kaptam.
2022. ápr. 29. 19:43
 15/25 A kérdező kommentje:

14

Nem kerdezek pontos osszeget, de az a rengeteg az mire eleg? 2 honapra? 8 honapra? 1 ev? Es utana mi lesz?

2022. ápr. 29. 20:11
 16/25 anonim ***** válasza:
Fél év. Plusz ennyire elég pénz volt a hitelkártyáimon.
2022. ápr. 29. 20:26
 17/25 anonim ***** válasza:
Eltartottak + azért tudok félrerakni pénzt arra az időre, amikor kikelni se tudok az ágyból, csak max. wc-re menni. Nem egy ilyen emberrel találkoztam csoportterápián vagy pszichiátrián.
2022. ápr. 29. 22:20
 18/25 anonim ***** válasza:
Mivel ha depressziósan fekszem, akkor jóval kevesebbet költök, alig eszek, nem járok el sehova, bérlet se kell, ruhákat se kell vennem, stb. így sokkal tovább kitart a pénz. Előző vagyok.
2022. ápr. 29. 22:22
 19/25 anonim ***** válasza:
18as jól írja, hasonló nekem is.
2022. ápr. 29. 22:38
 20/25 A kérdező kommentje:
Es ha elfogy a penz? Meg nem tudsz visszamenni a munkahelyre? Elfogy a penz es hirtelen melot kell talalni, de azt sem lehet egyik hetrol a masikra. Ilyenkor hogy?
2022. ápr. 29. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!