Van valamilyen mentális problémája annak aki elhiszi az ezoterikus vagy varázslós vagy vallásos dolgokat?
Szerintem nem feltétlen. Én úgy látom, mindenkinek más a megküzdési stratégiája. Mindenki a számára legkönnyebben befogadható dolgokkal igyekszik önigazolást nyerni. Van, aki a tudományt választja, van aki a vallást, vagy az ezotériát (vagy ezek bizonyos mértékű keverékét). Mindenkinek más a meggyőződése, a kapaszkodója, ha problémákkal találja szemben magát. Így segítenek maguknak feldolgozni dolgokat, az elméjüket ez nyugtatja meg. És végül is mindegyik irányzatnak ez a lényege - hogy támaszt, bizonyosságot nyújtson.
Persze lehetnek szélsőséges esetek, amikor valamelyik irányba a valóságérzet nagyon eltorzul, és mondjuk anyagi dolgokat, kapcsolatokat tesznek függővé a meggyőződésüktől. Olyankor szerintem már olyan mélyen gyökerező problémájuk lehet, amit nem lehet laikusként feltárni, és ha nem hajlandóak segítséget kérni, akkor nem is lehet rajtuk segíteni.
1.
A kérdés leginkább azok miatt írtam ki akik több tízezreket képesek kidobni a mindenféle varázslatra és azok miatt akik azt állítják hogy láttak valamilyen természet felettit.
Ezt én is elképzelhetőnek tartom. Bár a pénz "égetése" inkább ront ezeken a dolgokon.
Köszönöm a válaszaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!