Rá fogok így szokni a frontinra?
Ez rengeteg dologtól függ. Nem hiszem, hogy ennyitől rá lehetne függni, de persze sok múlik a szervezeted egyéni sajátosságain, és a hozzáállásodon is.
Az viszont elég baj, hogy egy iskola miatt ilyenekhez folyamodsz. Tudom, a családját nem válogathatja meg az ember... de normális körülmények között nem szabadna, hogy ekkora feszültségforrás legyen egy iskola, vagy ha mégis, akkor az az iskola nem megfelelő.
Igen, rá. A legrövidebb rászokás, ami dokumentálva is van: 17 nap. Átlagban azért kell pár hónap, mondjuk 3-4, de több mint 1 év szedés esetén garantált. Amúgy milyen suliba jársz, hogy csak nyugtatóval lehet elviselni?
Csak halkan mondom, hogy a suli UTÁNI élet még nehezebb lesz, munkahelyi, anyagi gondok, romló egészség, probléma a gyerekekkel, boldogtalan házasság, szülők halála, stb. A gyógyszer nem old meg semmit, és csak még gyengébbé tesz.
Szia!
Én is már gimi alatt (söt, már előtte is) küzdöttem a szorongással. Akkor én még nem tudtam, milyen lehetőséeim vannak, kb 20 éves koromig szenvedtem mindenféle segítség nélkül. Te nagyon szerencsée vagy, hogy most tetted fel ezt a kérdést, mert az ember magán dolgozni minél hamarabb kezd el, annál jobb. (Akik írják, hogy a suli utáni élet még nehezebb lesz - igen igaz, de ne ijedj meg, a több felelősség szép is tud lenni, csak ehhez kell önbizalom, amit most kell kiépítened)
Én sem javaslom neked a gyógyszert ennyire fiatalon. Keress magadnak pszichológust, meg én a pszichodrámát (mellé) ajánlo,, ha van rá pénzetek. De tapasztalatból, magadba fektetni pénzt a legjobb befektetés.
Amíg nem hatnak a terápiák eléggé, inkább sportolj, kardiózz heti 4-5X is, igyál citromfű, levendula, vagy kamilla teát, szedj Magne B6-ot. Ezek súlyosabb szorongásra nem jók, de kezdetben segítenek átvészelni, amíg nem hat a terápia.
Ja igen, és van olyan nyugtató, ha nem bírod másképp, amire nem lehet rászokni, a neve Atarax. Szedtem egy időben. De fontos, hogy ezek a terápiák MELLÉ vannak és nem HELYETTE, közben kell magadon dolgoznod.
Barátaid vannak? Mennyi időt vagy otthon? Nekem az is segít, hogy teljesen lefoglalom magamat, akkor nincs időm "hülyeségeken" agyalni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!