Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Erre felírna nekem a háziorvos...

Erre felírna nekem a háziorvosom Frontint?

Figyelt kérdés

Szóval mostanában gyűlnek a problémáim. (család, munka, pénz, stb stb) Stresszes helyzetben vagyok állandóan, mindent túl gondolok, ezáltal a szívem is mindig hevesen dobog, érzem hogy túl gyors, hányingerem van sokszor már.

Ha stresszes helyzetbe kerülök, leblokkolok, össze-vissza beszélek mindent, és persze újra hevesen kezd verni a szívem, és újra hányinger, ami megbélyegzi mostmár az életem. Szeretnék végre nyugodt, kiegyensúlyozott életet. És sehogysem tudom sajnos kontrollálni a stresszt, hiába nyugtatom magam és mások is engem. Ne megy. A recept nélküli “nyugtatók” pedig semmit sem használtak.

Szóval a kérdéseim:

1) Háziorvos felírna a fent említett panaszokra nekem frontint?

2) milyen mellékhatásai lehetnek?

3) Hosszútávon mennyire hatna ki az idegrendszeremre?

4) meddig kell szednem?

5) mennyi idő a ható ideje?

Köszönöm a válaszokat!

20/L

2022. ápr. 25. 11:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazad van. De mondd, mit tegyek amikor senkim sincs akivel a gondjaimat megbeszélhetném, amikor teljesen egyedül vagyok a problémáimmal, épphogy átléptem a felnőtt korba és már gyűlik minden, de tényleg hirtelen minden gond összegyűlt, és nemtudom már mit tegyek. A stressz pedig átmegy az egész testemen , uralkodik felettem és úgy érzem, nincs értelme az életemnek, mihaszna vagyok ebben a világban sajnos, semmi nem jön össze nekem. Lehet mondani hogy rossz felfogásom van, nem pesszimista vagyok inkább csak realista, és tudom hogy mindez azért van, hogy nem sikerül semmi, mert a stressz uralkodik rajtam és ezt látják kívülállók is, bolondnak néznek.
2022. ápr. 25. 11:57
 12/15 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 25. 11:59
 13/15 Sterre ***** válasza:
Ha gondolod, én meghallgatlak privátban ha segít valamit 🙂
2022. ápr. 25. 11:59
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

Most nem megyek bele mélyen a dolgokba, csak tömören

1. Ha jó orvos, akkor nem. Ha beleszarik, akkor igen.

2. Hosszú a lista, fent van a neten.

3. Nagyon, és már rövidtávon is. Nézz utána a benzodiazepin elvonási szindrómának, lényegében kémiai agysérülés.

4. Ha rám hallgatsz akkor semeddig. Beleszarok orvosok azt szokták javasolni, hogy érzésre, amíg a tünetek fennállnak.

5. Sok dologtól függ, 8-24 óra, ez később folyamatosan csökken, ahogy kezdesz hozzászokni.

Nem kérdezted, de igen, vannak gyógyszermentes stressz kezelési technikák is. A frontin, és hasonlók, lényegében legális drogok, addiktívek, és a leszokás is borzalmas.

2022. ápr. 25. 13:28
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Egyetértek a #14 megfontolásaival!

És mindazonáltal szomorúan tapasztalom itt a GYK-n is, hogy az ilyen gyógyszereket úgy ajánlgatják egymásnak betegek, mintha ártalmatlan c-vitamin vagy algopyrin lenne...

2022. ápr. 25. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!