Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hipománia miért betegség?

Hipománia miért betegség?

Figyelt kérdés

Olvastam a hipomániáról és nem értem miért kezelik mentális problémaként. Amiket olvastam az alapján kitárul a világ az ember elé ,minden érdekli és mindent csinálni akar. Ez miért probléma?

Az a normális ha valaki pl.egész nap érdektelenül a kanapén fekszik és nézi a tv-t?

Nem az lenne a normális ha valakit érdekel a világ és folyamat mozgásban és feldobott állapotban van?

2022. ápr. 19. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a feldobottság csak egy szegmense ennek az állapotnak. De sajnos ilyenkor szoktak túlköltekezni - hiteleket fölvenni, lecsupaszítani nullára a bankszámlát -, ész nélkül, balesetveszélyesen vezetni, télen pl. megfelelő ruha nélkül kimenni a hidegbe, és sorolhatnám. Nem olyan klassz ez, mint ahogyan első olvasatra tűnik.
2022. ápr. 19. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

De, az a normális, hogyha valakinek van életkedve.

Viszont, a hipománia, már ennek a túlzása, én utálom magam, minden epizódom után, mert kifecsegem a legsötétebb titkaimat, mértéktelenül fogyasztom az alkoholt, egy percre sem tudok lenyugodni, elköltök egy csomó pénzt, a barátaim idegeire megyek a kaotikus energiámmal. Ja, meg elmúlik a betegségtudatom is ezért nem veszem be a gyógyszereim, mivel azt hiszem csodával határos módon meggyógyultam, majd jön a nagy puffanás.

Bónuszként amikor hipomán vagyon teljesen tudatában vagyok mindennek és emlékszem is a történtekre, viszont kontrollálni már nem vagy csak nagyon-nagyon nehezen tudom.

Szóval, igen ez egy betegség. Persze, aki nem élt át ilyet az nem tudja milyen, de inkább vagyok depressziós, minthogy hipomán/mániás legyek.

2022. ápr. 19. 17:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 19. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem nem probléma, pont hogy egy jó dolog.
2022. ápr. 19. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!