Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez félálomban?

Miért van ez félálomban?

Figyelt kérdés

Félálomban folyton állatokat, pókokat, drónokat embereket látok. Élesen. Megijedek tőlük.

Nappal is van, hogy látom őket, de sokkal ritkábban.

2022. ápr. 19. 17:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert ezek a dolgok aggasztanak téged, akár fóbiás szinten is. Mivel - gondolom - tudatában vagy annak, hogy az általad felsorolt dolgoktól félsz, ezért ahogy elkezdesz ébredezni, rögtön ezekre a félelmeidre gondolsz. Ennek a hormonok is az okai amúgy, ébredés után a legalacsonyabb a boldogságért felelős hormon, ezért van annyi vallásban annyi ima meg mantra rögtön ébredés utánra, pl. hogy hálát adj az életért vagy ébredésért vagy a napsütésért, vagy bármiért, amiért hálát tudsz adni, hogy fedél van a fejed felett, hogy puha ágyban aludhattál, szóval olyan dologért, amiért tényleg tiszta szíveddel hálás tudsz lenni, akkor meglátod, hogy el is múlik.
2022. ápr. 19. 22:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Elalvás előtt van. Egyáltalán nem félek tőlük a valódi életben, fogtam pókokat is.

Van, mikor fényes nappal is behallucinálok állatokat. Azért ijedek meg hirtelen tőlük, mert ott teremnek, nem azért mert alapból félek tőlük.

De megpróbálom, amit írtál. Köszönöm.

2022. ápr. 19. 23:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, akkor félreértettem, bocsi.

Akkor tényleg érdekesebb, akkor is már a tudatalattid vagy tudatelőttid dolgozik, fura, hogy miért az ijeszt meg ilyenkor, ami amúgy nem... Ez tényleg érdekes és elgondolkodtató...

2022. ápr. 19. 23:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is szoktak képek bevillanni, van hogy olyan helyekről amiket sosem láttam. Én megszoktam,nem lehet vele mit kezdeni. Gondolom az agy elő szed valamit,emlékeztetne,van figyelmeztetne, összekapcsolja a dolgokat. ..
2022. ápr. 20. 00:03
 5/6 A kérdező kommentje:

4, Ilyen is van nekem, ez is érdekes.

De én a földön/ levegőben látom a dolgokat. Sokkal valósághűbb, mert elhiszem, hogy tényleg ott van.

2022. ápr. 20. 06:23
 6/6 anonim ***** válasza:
1. és 3. válaszoló vagyok és tegnap végül elalvásom előtt még eszembe is jutott a kérdésed és rájöttem, hogy én is többnyire úgy szoktam elaludni, hogy félálomban jönnek mindenféle képek már a szemem elé, én ezt álomkezdeménynek hívom és általában olyankor szoktam átélni, ha túl későn megyek aludni vagy túl fáradt vagyok és végül is előbb kezdek el álmodni kb., mint hogy elaludnék. Az álmok területén meg aztán tényleg bármi megtörténhet, de a pókos-félelmetes példád tök érdekes, pláne, ha amúgy nincs bajod a pókokkal... Álmunkban akár más személyiségünk is lehet, lásd Gólyakalifa története, azt tök sokszor olvastam és ajánlom is a témában, online ingyen is megtalálható, még ha kitalált történet is, talán van valóságalapja, én hiszek benne, hogy van tán tudománya is az alvás előtti-utáni állapotoknak, engem tökre érdekelnek ezek a dolgok, szívesen ki is tanulnám, leginkább a keleti, tán indiai kultúrára gondolok, hogy ott biztos vannak mindenféle elméletek erről, bárcsak otthonosabban mozognék benne...
2022. ápr. 20. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!