Akik szedtek antidepresszánst ti is észrevettetek olyan érzéketlenséget/gyengébb empátiát?
Két ismerősöm is ilyen lett, mindketten érzékenyek, kedvesek és empatikusak voltak. Az egyiknek teljesen más lett a személyisége, provokál, gonoszkodik, nincs affektusa, csak üres. A másikat pedig semmi sem érdekli, elizolálódott és minden idegesíti.
Ha ez volt az ára annak, hogy megszabaduljanak a szenvedéstől, akkor nem biztos, hogy megérte.
Igaz hogy közömbösebbé tesz, de ez bizonyos szituációkban kifejezetten jó. Én az utcán, nyílt téren mászkálást bírtam nehezen, gyengének, önbizalom hiányosnak éreztem magam. A gyógyszer ezt a problémát megszüntette, olyan amikor a belvárosban járkálok, vagy akárhol emberek közt, mintha kicsit be lennék drogozva.
Nekem is változott a személyiségem, rosszabb irányba ha úgy tetszik , én is hajlamosabb vagyok gúnyolódásra, másik vegzálásra, amit viccnek gondolok. Közeli hozzátartozó halála (aki közel is állt hozzám) nem viselt meg, alig sírtam. Ezt a dolgot nem tudom megbocsátani magamnak.
Pszichoszomatikus tünetet is megszüntetett viszont az SSRI, puffadást (evés után), ami a munkahelyen azért elég zavarta a közérzetemet. Azért szüntette meg, mert a szorongás okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!