Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik szedtek antidepresszánst...

Akik szedtek antidepresszánst ti is észrevettetek olyan érzéketlenséget/gyengébb empátiát?

Figyelt kérdés
Eléggé megijeszt, mert én mindig is érzelgős/érzékeny típus voltam, és teljesen másnak élem most ezt meg. Mással is előfordult ez?

2022. ápr. 17. 21:51
A kérdező szavazást indított:
Velem is volt antidepresszáns szedése alatt.
Jelenleg is szedek, és sajnos meg van ez.
Ha volt is engem nem zavart.
Nekem nem volt ilyen mellékhatás.
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Nem vettem észre.
2022. ápr. 18. 00:04
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Két ismerősöm is ilyen lett, mindketten érzékenyek, kedvesek és empatikusak voltak. Az egyiknek teljesen más lett a személyisége, provokál, gonoszkodik, nincs affektusa, csak üres. A másikat pedig semmi sem érdekli, elizolálódott és minden idegesíti.

Ha ez volt az ára annak, hogy megszabaduljanak a szenvedéstől, akkor nem biztos, hogy megérte.

2022. ápr. 18. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igaz hogy közömbösebbé tesz, de ez bizonyos szituációkban kifejezetten jó. Én az utcán, nyílt téren mászkálást bírtam nehezen, gyengének, önbizalom hiányosnak éreztem magam. A gyógyszer ezt a problémát megszüntette, olyan amikor a belvárosban járkálok, vagy akárhol emberek közt, mintha kicsit be lennék drogozva.

Nekem is változott a személyiségem, rosszabb irányba ha úgy tetszik , én is hajlamosabb vagyok gúnyolódásra, másik vegzálásra, amit viccnek gondolok. Közeli hozzátartozó halála (aki közel is állt hozzám) nem viselt meg, alig sírtam. Ezt a dolgot nem tudom megbocsátani magamnak.

Pszichoszomatikus tünetet is megszüntetett viszont az SSRI, puffadást (evés után), ami a munkahelyen azért elég zavarta a közérzetemet. Azért szüntette meg, mert a szorongás okozta.

2022. ápr. 20. 19:33
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 vagyok még azt akartam írni, hogy ami gyógyszer mellett egyensúlyban tart, kiegyensúlyoz az a hitem. Lelki szellemi olvasmányok, hit azért pozitívan hat az ember lelkivilágra, gyógyszerezés jó kiegészítője.
2022. ápr. 20. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!