Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális problémákat...

Milyen mentális problémákat okoz az ha valakit a szülei nagyon rovid porazon tartanak es alig van valami szabad tere?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es kb heti 1x-2x. Lehetek kint 2-3-4 oracskakat. A legtobbszor csak ülök a szobámban és eleg sokat gyotrodom. Szorongas, motivalatlansag, felelem, téveszmék, sosincs jó kedvem. Ez lenne az oka?

2022. ápr. 16. 11:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ok nem hiszik el nkm h emiatt vagyok egy roncs, csak ,,halatlan vagy es nem tudod ertekelni h torodunk veled, azok a barataid akik el vannak engedve el vannak hanyagolva, osszetennek a kezuket ilyen szulokert” talan egy szakembernek elhinnék
2022. ápr. 16. 15:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó szakmát tanulj, hogy minél hamarabb végleg rájuk zárhasd az ajtót.

Még az sem számít, ha nem az lesz álmaid munkája, csak keress vele jól. Ha már le tudtál lépni, munka mellett is tanulhatod azt amihez kedved lenne. Amúgy le a kalappal, hogy te már 17 évesen meg tudtad fejteni, miért ilyenek. Jelenleg az egyetlen amit nem tudnak ők meghatározni, a saját gondolataid. Akkor dolgozz ezzel! Ne hagyd el magad, tűzz ki célokat, tervezgesd a jövőbeni életedet. Nézz utána, mit kell tanulnod és feküdj rá gőzerővel. A rossz gondolatoknak ne hagyj helyet, időt a fejedben. Előre szólok, ők a majdani sikereidet is önmaguknak, a tökéletes nevelésüknek fogják tulajdonítani, de van egy jó hírem, neked azt már nem kell hallgatnod. Ügyes legyél, ne szomorítsd magadat, szemed a célra, nagy levegő, ez motiváljon minden egyes nap!

2022. ápr. 16. 17:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszolóhoz csatlakozva, így van, tanulj, szerezz munkát, hogy mielőbb a saját lábadra tudj állni és eltávolodhass a szüleidtől. Ezt a saját egészséged miatt kell megtenned.
2022. ápr. 17. 06:46
 14/16 anonim ***** válasza:
személy függő, 17 vagyok ugyanúgy, de hétvégén és nyáron is max a sarki kisboltba megyek, a többi időt itthon töltöm többnyire sorozat nézéssel és játszással a gépen. Nem nagyon szeretek elmenni helyekre, a barátkozás se megy annyira, van kb 4 barátom akivel dumálni szoktam.
2022. ápr. 30. 16:26
 15/16 anonim ***** válasza:

#14 az más, ha te magad választod ezt az életmódot. Ha nem igényled annyira a társaságot, akkor nyilván te jól elvagy otthon, de aki szeret járkálni a barátaival, annak ez nagy kín.

Kérdező, szerintem is mielőbb kezdj el dolgozni, hogy függetlenedni tudj a szüleidtől. Egyébként a nagyszüleid is ilyen szigorúak? A szüleid ennyi idős korukban mit csináltak?

2022. máj. 11. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:
bocsi #15
2022. máj. 11. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!