Szeretnék pszichológushoz és / vagy pszichiáterhez fordulni, de nem merek időpontot kérni és elmenni?
Én is nagyon féltem telefonálni. Szóval én is írtam magamnek egy szöveget, amit majd elmondok: "Jó napot, ... vagy és úgy érzem, segítségre lenne szükségem, időpontot szeretnék kérni.".
Két hétig tologattam a hívást, majd egy nap eldöntöttem, hogy nem tolhatom tovább, ma felhívom. Három óra nyűglődés és rosszullét után tárcsáztam, oda se mertem nézni a telefonra. Minden rossz eshetőség lepergett a fejemben, hogy mi van, ha nem veszi fel vagy nem lesz szabad időpontja, stb. Aztán pár másodperc kicsöngés után felvette egy nagyon kedves női hang, én pedig elhebegtem neki az előre leírt kis mondatomat. Nem volt épp szabad időpontja, de megígérte, hogy visszahív, ha lesz. Ettől nagyon bestresszeltem, hogy mit fogok akkor most csinálni, megint jöhet ez a kéthetes tortúra, amíg felhívok valaki mást. Aztán még aznap visszahívott, hogy épp lemondta valaki, következő héten mehetek.
Szóval én ott nagyon meglepődtem azon, mennyire túlagyaltam ezt és milyen sok időt végigstresszeltem amiatt a két perc miatt. Mert egyébként tényleg mi törénhet? Csak azt kell tudni elmondani magadtól, hogy kell egy időpont. Utána ő vezeti a "beszélgetést" a telefonban.
Az első alkalomra mindenképp érdemes elmenni, de inkább 3-4 alkalom kell, hogy el tudd dönteni, hogy tudsz-e vele dolgozni. Ott látod meg, milyen ember a terapeuta. Ha nem szimpatikus, akkor megköszönöd, hogy fogadott és megmondod, hogy úgy érzed, nem tudsz ráhangolódni és keresel mást. Vagy akár tőle is kérdezhetsz, hogy kit tudna ajánlani. Ha meg szimpatikus, akkor örülj neki, ezt meg kár lenne elszalasztani azzal, hogy el sem mész. Nekem a második terap vált be és már az első alkalommal éreztem, hogy ő az igazi. Úgy jöttem el tőle, hogy az összes para, ami vele és a terápiával, beszélgetéssel kapcsolatban bennem volt előtte, majdnem teljesen eltűnt.
Szóval bátorság. Megéri.
Segíthet, ha előre eltervezed pontosan mit is szeretnél mondani, esetleg írd le egy papírra, hidd el találkoztak már ilyen esetekkel, és jól kezelik.
A doki meg nem fogja egyből a legsötétebb titkaidat kérni, szép lassan jut majd el a probléma gyökeréhez. Szóval nyugodtan menj el hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!