Ha a quetiapine-t elhagytam hirtelen es kicsit hypomanias tuneteim voltak akk en bipolaris lehetek?
Eredetileg depresszios vagyok, de a pszichiaterem felirt quetiapine-t minden estere, nyugodtabb vagyok meg alszom, de amikor egyszer elhagytam ugy 4-5 nap utan 1 hetig alig aludtam.
Lefekudtem este 10 korul, es hajnali 1 kor ugy elaludtam es felebredtem hajnali 4 kor mint aki mar 1 hete keszul egy kirandulasra es mar alig varom hogy menjek, van energia meg minden.
Igy elso nap annyira nem zavart mert jo volt az energia, motivacio vegre.
Viszont eltelt 2 nap, ismet csak 3 - 4 orakat "aludtam" - kb ebren aludtam, nemtom leirni.
A 3. nap viszont mar xanaxhoz nyultam meg lorazepamhoz hogy tudjak aludni, mert kicsit feltem hogy jo hogy mar 3. - 4. napja alig alszom, de miert nem erzem magam faradtnak? Tanulni akartam, meg tervezni, ilyenek. Oszinten kezdtem felni hogy a szivemmel valami baj lesz ha csak ennyit "alszok".
Aztan 5. nap felhivtam a dokit hogy ez igy nagyon nem lesz jo, nem vagyok faradt, motivalt vagyok, energia az van (de nem repdesek azert), hogy mi a franc legyen. Reggel 6 kor hivtam, mert akkortol rendel. En mar hajnali 4kor kukorekoltam.
Azt mondta vegyem be a quetiapine-t. Mondtam neki nincs nalam, csak xanax, akkor vegyem be azt.
Na vegul 1 - 2 nap eltelt meg igy, aztan elkezdtem a quetiapine-t szedni megint, es aztan jott a sz*r depresszio...
Eddig ilyen tunetem (mania szeru) nem volt soha, ha most tapasztaltam akk lehet hogy mar bipolaris is vagyok enyhen csak az antipszichotikum ezt blokkolja?
1
Nem igazan.
De a xanax sem.
Bevettem 2mg-ot egyszerre (max 0.75mg -ot szoktam) es akkor aludtam kb 5 orat.
a kvetiapin antipszichotikum, a bipoláris-, és mániás depresszióra is felírják, ill. mivel szedál kis adagban akkor is ha valakinek alvásgondjai vannak.
ha minden nap szedted és hirtelen abbahagytad akkor egyértelmű, hogy e miatt van ez.
a 2 mg xanax kb. ennyi ideig altat, mivel hamar kiürül a szervezetedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!