Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy mániás depressziós...

Lehet, hogy mániás depressziós vagyok?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz volt a gyerekkorom, egész tini koromban depis voltam, a mai napig vannak problémák a családomban. 20 évesen önként befeküdtem a pszichoterápiás osztályra, hátha segítenek feldolgozni a traumáimat. Ők nem segítettek, magamtól, az akaraterőmmel sikerült megváltoztatnom az élethez való hozzáállásomat. Néhány hónapja elköltöztem otthonról, tulajdonképpen menekülésképpen a lökött családtól. Magányosnak érzem magam az új munkahelyemen és lakhelyemen. Folyamatosan ingadozik a hangulatom szabálytalan időközönként. Néhány napig jó a hangulatom, néhány napig pedig rossz. Hirtelen szokott történni a hangulatváltás, de általában majdnem mindig kiváltja valami, de többségében apróságok. Próbálok kűzdeni a rossz hangulat ellen, mégis folyamatosan elégedetlen vagyok és szomorú. Amikor jobb a kedvem, akkor nem teljesen az ellenkező a véglet, tehát nem vagyok idétlen és nem viháncolok, csak szimplán optimistább. De mivel gyakran ingadoznak az érzelmek bennem, kezdek megíjedni, hogy talán mániás depressziós vagyok.

Kinek mi a véleménye ezek alapján?

2010. szept. 14. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Inkább találj egy párt magadnak.
2010. szept. 14. 16:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy ez mániás depresszió, csak ingadozik a hangulatod. Sőt, az csak jó, ha vannak optimista napjaid is, akkor feltehetőleg nem is vagy igazán depressziós, csak tényleg nehéz most neked egyedül. Én a helyedben megpróbálnék valamit sportolni, mert az mindig segít az érzelmi nehézségeken túljutni, és emellett ha lenne időm, mindenképp valami csoportos tevékenységbe kezdenék, valamiféle klub, ahol hasonló emberekkel találkozhatsz, vagy éppen pont valami társas sportkör szerintem jót tenne. Fel a fejjel, és próbálj meg erővel kimászni ebből a helyzetből, nyiss a világra, meglátod, minden próbálkozás elvezet valahová. Csak ne nyugodj bele a helyzetbe, és ne hidd magadról, hogy beteg vagy!
2010. szept. 14. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Tessék itt egy teszt:

[link]

Bár nem tudom mennyire biztos ez a kérdőív, és az eredmény.

Szerintem amit a 2 . válaszoló írt- előtte azt kéne megtenned..Kipróbálni új dolgokat, eljárni ide-oda.. Lehetséges, hogy csak most érzel így ,mert 'minden összejött'.

2010. szept. 14. 16:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem vagy az. Manias fazisban az ember nem optimistabb, vagy jokedvubb, hanem csak izgatottabb, fel van porogve, egyfolytaban "tukon ul", ideges. Nem tud hosszabb ideig egy dologra koncentralni, mindenbe belekezd, de semmit nem fejez be, en szemely szerint olyankor beszelgetni sem vagyok kepes, mert nincs turelmem vegighallgatni a masikat es nem vagyok kepes egy ep mondatot kinyogni, mert a mondandom felenel mar egesz mashol kalandoznak a gondolataim, elfelejtem, mit akarok mondani. Allandoan ugrasra kesz, olyan "gyerunk mar, GYERUNK MAAAAR!!!!" erzes, de sosem tudom, megis mire varok annyira, mitol vagyok olyan izgatott.

Szoval amit leirtal, abbol arra kovetkeztetek, hogy ez nem manias depresszio, "csak" maganyos vagy, nehezebb idoszakon mesz keresztul. Kell neked egy pasi.:)

Am a pszichoterapian allitottak fel valami diagnozist rolad? Ha beszeltel nekik magadrol, a gyerekkorodrol, akkor abbol sejthettek volna, ha valami nincs rendben.

2010. szept. 14. 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Mániás depresszió nálam: Örjöngő zokogás, csapkodás, halál utáni vágy, 5 perc múlva tánc, hangos zene, féktelen vihogás. Mondjuk jó , én nem vok normális:(
2010. szept. 15. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Van egyébként párom, ezzel nincs baj. És éppen nemrég kezdtem el sportolni is, heti két alkalom rendszerességgel, valamint még egy klub közösségbe is eljárok havonta egyszer.

Szóval ezek megvannak. Ha mélyen belegondolok, nincs annyira okom a szomorúságra és elégedetlenségre, nem olyan nagyon rossz a magánéletem, mégis nagyon gyakran boldogtalan vagyok. Mindig azt érzem, hogy másoknak nem vagyok szimpatikus és hogy lenéznek engem. Nem tudok barátkozni, mert nem akarnak velem az ismerőseim, annak ellenére, hogy nincs velem semmi probléma. Egy tök normális és kedves lány vagyok, mindig udvarias és segítőkész, mégsem akarnak velem barátkozni. Legalábbis én ezt érzem. Gondolom, hogy velem van valami baj, de nem értem, hogy mi. A kedvességen kívül mi kell még? Van egy olyan szokásom, hogy amikor találkozom pl. ismerőssel vagy munkatárssal, meg szoktam kérdezni az illetőt a köszönéskor, hogy hogy van. Udvariasságból is, de őszintén is kérdezem. Erre azt tapasztalom a környezetemben, hogy kinevetnek. És ezt biztosan nem képzelem be, tudom, hogy ha érzékeny valaki, akkor hajlamos rá. De ez tényleg megtörténik. Nem értem, hogy ezzel is mi a baj? Miért nem szabad megkérdezni, vagy itt az emberek annyira közömbösek egymás iránt, hogy nem szokás? Egy ilyen eset is pl. nagyon le tud lombozni, tisztára depibe esek tőle.

Egyébként megnyugtattatok, akkor nem vagyok mániás depressziós, mert nekem nincs késztetésem arra, hogy pl. az asztalon táncoljak, amikor jobb a kedvem.

Régen, amikor a kórházban voltam, nem nagyon foglalkoztak velem. Anorexiás voltam, a sok családi gond annyira megviselt, hogy nem bírtam enni. Egyébként nagyon megváltoztam azóta, mert láttam azt a sok összetört beteg embert és éreztem, hogy én nem hagyhatom el magam, nem akarom, hogy én is olyanná váljak, mint ők. Abbahagytam a nyugtatók szedését és máshogy állok az élethez. Ennek már lassan hét éve.

Szóval én nem akarok depressziós lenni, mert manapság nagy divatbetegség, én éppen, hogy küzdök ellene. Csak akármennyire is igyekszem, mint írtam közösségbe járok, sportolok stb. mégis lelki problémáim vannak. Nem akarok betegség tudatban élni, a kérdésem sem ezért volt, csak megíjedtem, hogy esetleg ez lehet e a baj forrása.

Érzem, hogy nagyon hiányoznak a barátok, de ha a fejem tetejére állok, akkor sem sikerül barátokat szereznem. Nem szeretek diszkóba járni, azon kívül hogyan lehet még barátkozni? Lehet, hogy ez a kulcs?

Mindenesetre köszönöm a kommenteket és tanácsokat, végülis a kérdésemre választ kaptam, ami megnyugtatott, hogy nem vagyok beteg.

2010. szept. 16. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!