Akik tériszonyosak, fel mertek mászni a létrára?
Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 08:56
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Csak az alsó pár fokig.
Nem.
17 szavazat
1/8 anonim válasza:
Nekem van jóbarátom aki tériszonyosan elment alpinozni. Szóval konklúzió: emberfüggő. Van aki a bolhából is elefántot csinál, van aki meg a fordítottja.
2/8 anonim válasza:
Mekkora a létra? A 3 lépcsőssel tudom leszedni a függönyt, az már nagyon rossz érzés.
3/8 anonim válasza:
Kilatora is felmegyek, ha az stabil. Pl. Esztergomi Bazilika, na a letraval is igy vagyok, ha stabil akkor nem gaz, hazteton is voltam, nem ereztem magam rosszul, de amikor erzed hogy kileng az epitmeny, vagy mozog, ahogy masok setalnak fel a lepcson, akkor en inkabb visszafordulok es lentrol csodalom, a Matraban voltunk egyszer, ott volt ilyen kilato, aminel megfordultam az elso szinten. Meg ilyen szabadeses dolgokat se vallalnek be, de egy letra altalaban nem akadaly.
4/8 anonim válasza:
Persze, csak nem nézek le.
Az összes ilyen fóbiánál (ami mondjuk nem mászik, mint pl egy pók :D) sokat segít a fókuszálás.
És klausztrofóbiás is vagyok, az sokkal xarabb ha oda kerül az ember, mint a tériszony, de a tériszonyom is brutális. A liftezés, vagy egy pláza harmadik emelete stb. Mindig a fal mellett megyek, sose nézek le.
Lépcsőt és létrát viszont sokszor kell használnom munkám során is, éppen ezért mindig csak felfele fókuszálok.
Az első pár alkalom xar volt, de kordában tarható a félelem.
5/8 anonim válasza:
Én csak a nem stabil dolgokat nem bírom, de azokat nagyon nem. Például egy ilyen kis létra (Ilyen kis 3 lépcsős) tetejére csak akkor tudnék felállni, ha nagyon ráerőltetem magam.
8/8 anonim válasza:
Én egy bizonyos magasságig fel merek menni, de utána már egy centivel se tovább. Néha fordult elő olyan, hogy fel mertem menni a padlásra, de lefelé már nem, vagyis vagy 20x megpróbáltam, de eszeveszettül féltem, szédültem, rám jött egy kisebb pánikroham. Azt hittem, hogy fenn is maradok, vagy valaki leszed. Úgy pár óra elteltével már kezdett sötétedni, akkor már azt se láttam, hogy milyen "magasan" vagyok, és mikor az első létrafok után nem fordultam vissza, nagy koncentráció után sikerült épségben lejutnom. Ami így visszagondolva butaság, de akkor iszonyatosan félelmetes érzés volt számomra. Akinek nem volt még ilyen érzése, az nem is értheti, hogy miről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!