Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tériszonyosok! Fel mernétek...

Tériszonyosok! Fel mernétek szállni repülőre, és helikopterre?

Figyelt kérdés

Én az vagyok, nem merek felmenni kilátókra, midig rám jön a tériszony, a régebbi emeletes házaknál is függőfolyosókon is a falhoz közel megyek inkább, nem a korlát mellett (túl alacsonyak is sokszor szerintem), főleg magasabb emeleteken, ott is rám jön.

Viszont úgy érzem, a repülővel nem lenne gondom, de talán még a helikopterrel sem.

Ti hogy vagytok vele?

2021. aug. 5. 00:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Repülőre igen, mert abból nem lehet kilátni, csak ha akarsz. Helikopter kizárt, még az üveg falu liftben is az ajtó felé fordulva utazom.
2021. aug. 5. 00:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Felmertem. Repülőn nem érzed. A helikopter már más tészta. Egyébként szoktasd magad a magassághoz. Én még a létrán sem éreztem jól magam, viszont mára már magas kilátókra is felmegyek. Vannak még rossz érzést keltő helyzetek, de sokat javult.
2021. aug. 5. 00:56
 3/13 A kérdező kommentje:

2-es: Na igen, a létra is egy húzós pont, annak a stabilitásában sem bízok sokszor, főleg, ha egy hosszú, szobafestő létráról van szó.

Mondták már nekem, hogy szoktassam magam, egyre fokozatosabban, próbáltam, de nem sikerült.

Ettől függetlenül ment neked is a zöld, meg az 1-esnek is.

2021. aug. 5. 01:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Tériszonyos vagyok, de ne kérdezd hogy ablak mellett szeretek repülőn utazni, csak felszállás után/landolás előtt közvetlen zavar. Gondolom viszonyítási pontok eltűnése? Tudom milyen magasan vagyok de nem "érzem".
2021. aug. 5. 01:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én tériszonyos vagyok, és a repülőgéppel nincs gondom, az enyhe klausztrofóbiát leszámítva, de tériszony nem jön elő, és szerintem senkinél sem. A klausztrofóbia esélyesebb.
2021. aug. 5. 01:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Teriszonyoskent valamilyen oknal fogva resztvettem egy setarepulesen, asszem 5-6 szemelyes kis gep volt, valami ilyesmi.

Vegig hanytam az utat, ezen kivul meg alapbol rettenetesen feltem, borzaszto volt. 🙈🙈

Ebbol kiindulva nem helikoptereznek, de ilyen kisebb gepbe se vagyok hajlando tobbet beszallni.

Azota amugy nyaralasok miatt mar repultem tobbszor, de valoban egy utasszallito teljesen mas, azzal semmi problemam nem volt.

2021. aug. 5. 01:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én még székre sem szívesen állok, de a repülővel nincs bajom (helikoptert szerinten nem merném kipróbálni)
2021. aug. 5. 01:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is nagyon tériszonyos vagyok és pont nemrég repültem először. Ki is néztem az ablakon mikor mentünk fel, de mégse féltem. Inkább csak ha arra gondoltam, hogy nincs alattunk semmi az a gondolat kicsit megijesztett, de igazából kb. olyan érzés mintha vonaton ülnék. Elég szürreális volt de abszolút nem is éreztem, hogy én most magasan repülök.

De amúgy valószínűleg nem fogsz lelátni a felhőktől, de ha mégis zavarna, akkor be tudsz le tudod takarni az ablakot.

A helikopterrel meg nincs tapasztalatom, de a repülő alapján szerintem ott se félnék.

Sárkányrepülővel mondjuk el se indulnék. :D

2021. aug. 5. 01:46
 9/13 Kero10 válasza:
Én tériszonyos vagyok,mégis 30 évig helikoptervezető voltam.
2021. aug. 5. 06:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen

Setarepulesen voltam en is, de nem érdekel. Az a lenyeg h kiesni nem tudok ilyenekből.

De nekem nagy trauma h a bolond ofo felkuldott igy is esztergomi bazilika tetejere

2021. aug. 5. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!