Lehetséges, hogy ez inkább valamilyen epilepsziaroham?
Sajnos durva OCD-m van, ami stresszes időszakban súlyosbodik. Ma megittam egy kávét és gyakorlatilag annyira felpörgette a kényszergondolataimat/cselekedeteimet, hogy 20 percig ütöttem az öklömmel a falat, mert a legdurvább kényszerképek jelentek meg előttem, és addig ütöttem, ameddig már nem éreztem “elégnek, jónak”, ameddig nem jött az a klasszikus kielégültség érzet. 20 percig nem tudtam abbahagyni, mert attól féltem, hogy bekövetkezik a rossz.
Máskor is olyanokat csinálok, hogy 3x kapcsolgatom a villanyt, nem léphetek rá bármelyik vonalra séta közben, maszkot hordok, mert félek a fertőzésektől (nemcsak a koronavírustól, hanem bármi mástól), de ma volt a legdurvább “epizód”. Azért írom így, mert olyan volt mintha egy roham lett volna. Biztos vagyok benne, hogy az ígyis stresszes időszak miatti labilis állapotomat a koffein csak felturbózta, a szorongásaimat pedig feltekerte százszorosra.
De felmerült, hogy lehetséges, hogy epilepsziaszerű rohamom volt? Mert utána elmúlt, kapkodtam a levegőt és megnyugodtam.
Nem szedek erre gyógyszert, mert sosem volt ilyen durva.
Az epilepszia önkéntelen rángatózással, eszméletvesztéssel jár. Egyszerűen elvágodsz a földön és onnantól nem vagy magadnál/tudatodnál.
Amit leírtál biztos nem epilepszia.
A vizsgaidőszak után elkezdek ismét aktívan keresni egy terapeutát. Szerintem a kávét viszont hanyagolnom kell, mert az provokálhatta ki ezt a rohamot.
(Zárójelben megjegyzem, hogy nagyon durva, mennyire túlterheltek a szakemberek, nem túloztam, amikor azt írtam, hogy 10ből 10 lemondta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!