Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miért vagyok ilyen?

Szerintetek miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és körülbelül 9-10 éves korom óta minden gondolatom a halál körül forog. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Egyre félelmetesebb ez az egész. Mikor kicsi voltam (9-10 éves), ha rajzoltam, csak halottakat rajzoltam, minden féle formában és mindig azt játszottam, hogy haldoklok, halott vagyok meg ilyenek, és teljesen el is képzeltem, hogy tényleg meghaltam. Mindig a halálról kérdezősködtem, hogy "Milyen érzés meghalni? Én miben fogok meghalni? Én mikor halok meg? És te mikor halsz meg? "stb. Mostanában nem szoktam ilyenekről beszélni senkivel, és senki nem is tudja, hogy mindig ezeken gondolkozok. Nagyon szeretek minden dolgot ami halálfejes. Van egy csomó halálfejes felsőm, van halálfejes nyakláncom, fülbevalóm, táskám és az ágyam felett a falon, van egy nagy halálfejes kép. Szóval szerintem ez nem normális. Sokszor rám tör egy olyan érzés, hogy úgy érzem, meg fogok halni és nagyon félek. Többször előfordult már, hogy azt álmodtam, hogy meghalok és láttam magamat felűlről holtan. Szinte minden nap beképzelem, hogy meg fogok fulladni. Pár percig olyan, mintha nem kapnék levegőt, vagy mintha lenne valami a torkomban amit nem tudok lenyelni és azért nem kapok levegőt. Egy időben féltem elaludni, mert féltem attól, hogy nem kelek fel többé. A mai napig minden este lefekvés előtt elmondom anyukámnak, hogy nagyon szeretem, mert arra gondolok, hogy mi van, ha ez az utolsó alkalom, hogy mondhatom neki. Rossz így élni. Mondtam már magamnak, hogy biztos nem olyan rossz érzés meghalni, de mégis félek tőle. Nem hiszem, hogy azért foglalkoztat ennyire, mert nem ismerem. Próbálok nem gondolni rá, próbálom elterelni a figyelmemet,de nem nagyon sikerül. Szóval.... Nem tudom, hogy miért van ez, de egyre rosszabb. Mitől lehet ez? Vagy mit csináljak, hogy ne jusson mindig eszembe????

Segítsetek légyszi!

2010. szept. 14. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
menj el pszichologushoz
2010. szept. 14. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Jól mondja az első, menj el pszichológushoz! Valószínűleg teljesen normális vagy, de annak, hogy ennyire a halál körül forog az életed, annak oka van. Ki kell deríteni, hogy mi, mert később felnőttként nem fogsz tudni teljes életet élni így.

Pszichológus pikk-pakk kideríti mi a gond, a halálon való elmélkedésnek általában konkrét okai vannak.

2010. szept. 14. 14:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem akarok pszichológushoz menni! Utálok ilyen dolgokról beszélni, főleg olyanokkal akiket nem is ismerek. Tudom, hogy az lenne a legjobb, de nem akarok, mert akkor anyukám is nyilván megtudná, de nem mondom el neki sem ezeket. Esetleg van valami más ötletetek?
2010. szept. 14. 15:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Mondtam már magamnak, hogy biztos nem olyan rossz érzés meghalni, de mégis félek tőle. ez a lényeg, amit írtál. a halál az életünk része, akár a születés, rengeteg kultúrát foglalkoztat a halál témája, fel kellene ismerni, hogy azért érdekel, mert meg akarsz halni vagy csak egyszerűen érdekel a téma? És ez nem rossz dolog, nem kell félni, csak akkor fordulj orvoshoz, ha "közelebbről" is ismerkednél vele
2010. szept. 14. 15:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem "csak egyszerűen érdekel". Hanem inkább kísért, mivel hiába nem akarok gondolni rá, egyszerűen nem megy... és nem is akarok meghalni. Épp ezért félek. Tudom, hogy egyszer meg kell halnom, de félek, hogy az az egyszer nemsokára lesz.
2010. szept. 14. 18:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Láttad a hatodik érzék című filmet? Lehet, hogy halott vagy, csak nem tudod magadról. :D

Viccet félretéve miért minden halálfejes? Azt nem te választottad? Tegyél ki más posztereket és ne hordj olyanokat.

2010. szept. 16. 16:08
 7/8 A kérdező kommentje:
A haláltól félek, de nagyon szeretem a halálfejes cuccokat. Minden nap van rajtam valami ami halálfejes. Ez is elég fura.
2010. szept. 16. 18:48
 8/8 kicsijames válasza:

Ahhoz, hogy ne jusson eszedbe a halál, tanuld meg szeretni az életet. Keress olyan dolgot, amiért érdemes élni és széppé teszi az életet. Művészet, zene, madarak, építészet, stb. A haláltól való félelmen úrrá kell lenni. Helyezd olyan szemszögbe a halálodat, hogy neked tök mindegy, mikor jön érted. (Nekem ez jött be.)

Olvass néhány könyvet, pl. Faludy György: Pokolbeli víg napjaim (ez arra tanít, hogyan maradj életben és hogyan szeresd az életet) vagy Szepes Mária: A vörös oroszlán. Utóbbi pedig egy magasabb rendű spirituális működésbe helyezi a halált.

Nem kell pszichológus, mert ha egy hülyéhez kerülsz, az gyorsan bekategorizál valami fóbiába és komplexusba, csak azért, hogy a kollégáinak elmondhassa, neki ilyen betege is van.

Te vagy az egyetlen, aki változtatni tudsz az életeden és azon, hogy mi vesz körül.

Másik lehetőség: Keress egy bölcs embert. (Fene tudja hol vannak...)

2010. szept. 28. 17:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!