Ez az erős szorongás el fog múlni magától?
Már körülbelül 3 hete dolgozom egy gyárban diákmunkásként. Nagyon aranyos és kedves mindenki, és a munka sem nehéz, de mindig nagyon feszült vagyok, gyomorideggel szoktam bejárni dolgozni. Borzasztóan félek a leszidástól, és attól hogy hibázom. Amikor ezek előfordulnak, mindig napokat rágódom rajta, hogy én még erre sem vagyok jó. Rettegek attól, hogy valakinek kellemetlenséget okozzak a bénázásaimmal, pedig volt már rá bőven példa ezen a helyen is. Régen jártam pszichológushoz, illetve szedtem nyugtatót és antidepresszánst, ezeket azért hagytam abba, mert gondoltam csak egy kis új helyzet kell az életembe amitől kimozdulok a komfortzónámból. Viszont már eltelt 3 hét, ami ugyan nem sok idő, de nem érzem azt, hogy ez segítene, sőt kezdek visszacsúszni a depressziómba, nem a munka monoton jellege miatt, inkább attól, hogy én még ezt sem tudom gördülékenyen csinálni. Annyi, hogy a gyártósor mellett azért több időm van gondolkodni.
A munkát semmiképpen nem szeretném abbahagyni, bizonyítanom kell magam felé is, hogy kitartó vagyok, egyedül abban vagyok bizonytalan, hogy visszatérjek-e a pszichológushoz és a gyógyszerekhez, vagy ez majd idővel így már javulni fog. Azért nem vagyok biztos, mert nem akarom hogy ez a dolog egy nagyobb problémává nője ki magát (pl pánikbetegség, még súlyosabb depresszió), de ha ez lehetséges, a gyógyszereket sem szeretném szedni. Nem zárkózom el egyébként a gyógyszerekről, mert nagy segítség voltak anno, csak nem akarom őket életem végéig szedni. Szerintetek mi lenne a helyes megoldás?
21/L
Szia, nagyon szépen köszönöm a pozitív válaszod!🙂 Megpróbálok valami másra koncentrálni, például nagyon szeretek verseket írni csak így az asztalfióknak, lehet hogy addig fejben költök valamit😄 Az előző pszichológusommal viszont úgy érzem, nem annyira találtam meg a közös hangot, úgyhogy az első fizum kézhez kapásakor lehet hogy fel fogok keresni egy magán szakembert.
Még egyszer köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!