Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha lelkileg nagyon rottyon...

Ha lelkileg nagyon rottyon lennél, akkor bevonulnál pszichiátriára/pszichoterápiás intézménybe?

Figyelt kérdés
Vagy elegendő az egyéni terápia?

2022. márc. 25. 10:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az a durva, hogy az embereknek alapvetően nem lennének mentális problémájuk, a többi ember teszi őt beteggé.
2022. márc. 25. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

8# Ja, hát én is inkább a terápiában hiszek. Eddig a gyógyszert kerültem is, de most muszáj kis engedményt tennem magamnak - ideiglenesen. De a megoldást a terápia fogja hozni, a gyógyszer abban segít, hogy addig könnyebb legyen. De aki nem hajlandó elmenni terápiába, annak lehet, hogy csak gyógyszert szed, és erre esetleg ráfügg, vagy épp szesszel keveri, láttam én is ilyet.

Kérdező, neked mi a bajod, írd le kicsit?!

2022. márc. 25. 11:37
 13/17 A kérdező kommentje:
12: Családi gondok főként. Nem tudom, hogy ha elkezdeném szedni a gyógyszereket, akkor életem végéig gyógyszereken kell éljek? Ez kissé kiábrándító...
2022. márc. 25. 11:40
 14/17 anonim ***** válasza:

A gyógyulás feltétele, hogy minél pontosabban meg tudd fogalmazni, hogy konkrétan mi a baj.

A család, ahol felnőttél, vagy a feleséged, gyereked?

Vannak ilyen könyvek: Mérgező szülők, Győzd le a múltad, Szavakkal verve, Aranykapu az életbe, stb.

2022. márc. 25. 11:58
 15/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha a családod megnyomorított valamilyen módon gyerekként, akkor ez a lényegi baj veled, és az, ha kórházban rosszabb lesz, az azért van, mert erre ráépülnek az ottani rossz élmények. Tehát az a kiváltó okkal kell foglalkoznod. Nekem anyám paranoiás, apám meg nincs. Anyám egész gyerekkoromban a velünk élő szülei ellen uszított, és sose simogatott, ölelt meg. Valszeg ettől lettem beteg, gyűlölködő, depis.
2022. márc. 25. 11:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Én voltam bent pszichiátrián egyszer elég volt írtak ki gyógyszert meg akarat kell hogy kigyógyulj.
2022. márc. 25. 12:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mennék. Otthon is tudok gyógyszert szedni és még rendes kaja is van. A Nyírő, János kórház és a Tündérhegy is borzalom. Az egyik omladozik a másikban tapasztalatlan kezdő orvosok vannak, a harmadik meg már rossz.
2022. márc. 25. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!