Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire megszokott eljárás ez?

Mennyire megszokott eljárás ez?

Figyelt kérdés
A pszichiáterem meghallgat de általában 5 percnél többet nem vagyok bent aztán jön a következő beteg. Pszichológust hiába kérek nem mond rá semmit. Ennyit lehet várni az egészségügytől hogy gyógyszer írnak fel aztán old meg a többit?

2022. márc. 24. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Ebből ki lehet találni, hogy tb-s pszichiáternél vagy. Sajnos annyira kevés a pszichiáter, hogy igen, ez a kórházakban így megy sajnos, akármennyire is szeretnének foglalkozni a betegekkel. Ha tényleg szeretnél lelki támogatást is igénybe venni, akkor menj magán pszichiáterhez. Sajnos ez van ma Magyarországon.
2022. márc. 24. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Üdv az állami egészségügyben... Rengeteg a beteg, kevés az orvos, ezért nem tudnak mindenkire elegendő időt fordítani. A rendelés futószalagon működik, jó ha egy betegre 10 perc jut. A pszichológusok pedig annyira tele vannak, hogy a súlyosabb betegek sem jutnak el hozzájuk, mert több hónapos a várólista.
2022. márc. 24. 19:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, bár nekem csak gyermekpszichiáterrel/pszichológussal volt dolgom, így úgy gondolom, kevesebb beleszólásom lehetett a dolgokba 18 éves korom alatt. Viszont én a pszichiáterrel összesen egyszer beszéltem, a terápia legelején körülbelül fél-egy órát, hogy felírja a gyógyszert. Utána hozzá nem is jártam, csak annyira, hogy az egyik gyógyszerről megállapította, hogy elengedhetjük. Teljesen olyan érzésem volt, mintha futópadszerűen írná a gyógyszereket és ennyi, ráadásul nem is ő adta át a receptet, hanem a recepciós... Bár nekem volt pszichológusom, de szerintem jogosan sejted, hogy csak ennyi az egész. Lehet, hogy azt gondolja, hogy nem annyira súlyos a bajod és nem ad pszichológusi segítséget? Nagyon sajnálom.
2022. márc. 24. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Több mint 10 éve ez megy nálam. TB-s pszichiáter 10 perc alatt felírja ami szerinte kell. Jó esestben 20 perc. Szegény embernek ez jut, az állami, de lassan az is elérhetetlen a várólisták miatt.
2022. márc. 24. 19:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Skizofrén vagyok, de nem hiszem az okozza a bajomat, enyhébb depresszió jeleit figyelem meg magamon, elég nehéz így dolgozni. Szimpatikus pszichológust se találok, meg a városban is alig van pár darab. Nagy részük nem akar felnőttekkel foglalkozni csak gyereket vállal meg pár apróbb problémát. Antidepresszánst is szedtem már de legtöbbször azoktól semmit nem alszok.
2022. márc. 24. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérd újra pszicbológus segítségét. Kérd, h írányítson át valakihez.

Ha BP-i vagy akkor ajánlom az Semmelweis Egyetem 2 hetes napoali kórhazát. Van csoport pszichózist átelt embereknek. Skizofrén, skizoaffektív diaggal lehet menni. Csak délelőtt kell ott lenni.

2022. márc. 25. 07:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Egész pontosan BNO kód alapján F2330 am van. Az is bele tartozik?
2022. márc. 25. 10:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. márc. 25. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!