Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van magyarországon olyan...

Van magyarországon olyan pszichológus, aki képes nekem segíteni átgondolni és megoldani ezt a problémát?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok hízva kisgyerekkorom óta, részben szervi, részben egyéb okok miatt, ezeket most nem részletezném. Régen ezek miatt nem tudtam fogyni, mára azonban ezek a gátak már nincsenek, van viszont egy ennél sokkal nagyobb probléma, amiről senkivel nem is tudok beszélni.

Az a helyzet, hogy nem akarok lefogyni, méghozzá egy olyan ok miatt, amit a környezetemben senki nem értene meg, még nekem is nehezemre esik. A súlyom miatt anno eleve nagyon rendszertelen volt a menstruációm, és 16 éves korom óta nem is nagyon jött meg, legfeljebb évente egyszer. Az a helyzet, hogy nem is akarom, hogy rendszeres legyen, vagy egyáltalán legyen, és az igazi probléma ennek az oka: az, hogy nem tudom elfogadni, hogy nő vagyok, nem is érzem magam annak. De férfinak sem.

Ezen sokat gondolkodtam, és nem jutottam semmire. Hormonális oka nincs ennek az érzésnek (össze se tudom számolni, hogy hány különböző vizsgálaton jártam már), és szeretném tudni, hogy lelki oka van-e, lehet-e rajta változtatni. Mint írtam, nem érzem magam férfinak, nem vagyok transznemű, de olyan érzésem van, mintha nő se lennék, nem szeretnék az lenni.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy se szexuális, se romantikus vonzalmat nem éreztem soha. Ezt elfogadtam, egyáltalán nem hiányzik, de a mostani probléma nagyon zavar, leginkább azért, mert gátol abban, hogy le AKARJAK fogyni, emiatt érzem azt, hogy mindenképpen kezelni kell ezt az állapotot, mert így szó szerint az életemmel játszok.

Teljesen össze vagyok zavarodva.

Van magyarországon olyan pszichológus, aki segíteni tudna nekem, és online is rendel? Lehetőleg olyan, aki nem LMBTQ ellenes, nincs szükségem arra, hogy még rosszabbul érezzem magamat.

2022. márc. 19. 15:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. márc. 20. 20:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Illetve ha esetleg nem "informált" helyről választasz pszichológust (pl transvanillia, ahol értelem szerűen támogatóak) és a terápia során úgy érzed hogy a pszichológus nem áll jól hozzád, ellenséges, megvet vagy bármi ilyesmi, azonnal hagyd ott, mert egy rossz szakember. Ilyet nem engedhet meg magának terapeuta semmilyen körülmények között!

Sok sikert! :) esetleg írj ide, hogyha elindult a folyamat, remélem sikerült megfelelő kezekbe kerülnöd!

2022. márc. 20. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!