A szociális fóbia ,hogy alakul ki ,hogy gyógyitható ?
Önbizalomhiányból alakul ki.
Gyógyítható igen, pszichiátriás elbeszélgetésekkel. Ha nem érte az illetőt nagy trauma, akkor menni fog sima elbeszélgetésekkel is, persze ha megis fogadja azokat.
Ha érte, akkor ki is írhatnak nyugtatót az illetőnek.
Nem gyógyítható sajnos és szó szerint megbénít és tönkreteszi az egész életed kb majdnem minden területen.
Bzp gyógyszerekkel némileg tünetmentesíthető.
Ja és kialakulásának több oka is lehet. Felmenőktől gének útján öröklött hajlam, gyerekkori truma, illetve hibás viselkedési minták.
Továbbá az amydala-ban található félelemérzetért felelős kémiai foyladék hibás termelése/ működése, mely nincs megfelelő egyensúlyban.
Nekem 20 éve van ez. Kognitív terápia, pszichiáterekkel való beszélgetés, szó szerint mindent megpróbáltam, kutattam, olvastam, 20-as éveim némileg erre mentek rá. Hasztalan gyógyszerek... A szerencse, hogy nekem egyetlen egy vált be! Illetve kettő. Többi kuka.
Tünetmentesíthető ideig- óráig, attól is függ milyen szinten vagy benne.
Illetve konkrétan generalizált e vagy csak specifikus. Utóbbinál nagyon szerencsés vagy.
Ha életed minden területén fenn áll, megbénít szó szerint. Ezt csak az tudja aki benne van..! Ha megtalálod rá a megfelelő bzp-t, akkor lehet vele valamelyest normális életet élni.
Új barátokat/ haverokat nagyon nehezen tudsz szerezni vele, ismerkedni is. Régiekhez jobban ragaszkodsz.
Viszont előbb- utóbb eljön önbizalomhiány hamarabb, depressziós szint késöbb, amit senkiek nem kívánok. Na persze a mostani világban, mondhatni nem kevés ember stressszesebb, szorong, kilátástalan, még a lelkileg teljesen egészségesek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!