Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás erősebb lesz, ha el...

Szorongás erősebb lesz, ha el kell hagynom a lakást?

Figyelt kérdés
Pedig nem az emberek miatt szorongok, szociális fóbiám nincs, vagyis eddig nem volt. De most egyre nehezebb elindulni itthonról, egyszerűen félek, ha ki kell lépnem a lakásból. Olyanok jutnak eszembe, hogy mi van, ha már sosem jövök vissza, kinn bármi rossz történhet, csak itthon vagyok biztonságban. Bár ha itthon vagyok, akkor is szorongok. Ez minek a tünete lehet? Tapasztalt valaki hasonlót?

2022. márc. 4. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Agorafóbia. Lehet önállóan is, vagy más szorongásokkal együtt. Pánikrohamokkal vagy azok nélkül. Az egyik leggyakoribb mentális zavar, már az ókorban is ismerték. Vizezett borral gyógyították. :) Magyarul leitatták a kedves beteget, aki részegen magasról leszarta az egész szorongást.
2022. márc. 4. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is a leszarást akartam javasolni. Jobban jársz, ha emberek vesznek körül, mert akkor kaphatsz segítséget, a lakásban meg mumifikálódsz önmagadban.
2022. márc. 4. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:

"már az ókorban is ismerték. Vizezett borral gyógyították."

Már van sokkalta modernebb és hatásosabb megfelelője is ennek a gyógymódnak.

Az, hogy nem vizezed azt a drága jó bort.

:)

2022. márc. 4. 15:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Az otthon egy biztos pont, ahol nem sok váratlan dolog történik, ezért nem olyan meglepő, hogy otthon kevésbé félsz. Szóval ezt nem nevezném külön tünetnek, mondhatni a szorongáshoz tartozik.
2022. márc. 5. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem nincs ilyen fóbiám, viszont sokszor nekem sincs kedvem otthonrol kimozdulni, szorongtam emiatt, viszont ahogy elmegyek beulok a kocsiba vagy felulok a bkvra, minden rendben van!

Az elso lepesek nehezek, utána jobban fogod magad erezni, feltoltotsz egy egyszeru setatol is!

Kezd kicsiben, csak lemész sétálni egyet, vagy boltba, aztán szervezz majd valami programot is, esedleg talalkozz masokkal, hidd el sokan szorongnak nap mint nap.

Nem is gondolnad milyen sokan, azonban dolgozni kell rajta kisebb célokat kituzni, es fejleszteni magadat. Hidd el sikerulni fog!

2022. márc. 12. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!