Ez lehet PTSD.?
Régóta van fent a dolog.
Beszokott villanni az emlékképek az érzések, az illatok. Nem gyakran, de akkor igen, ha feljön a dolog, ami a traumám. (Viszont a szagok sokszor vannak)
Ha látom azt a dolgot, ami a traumámhoz köthető, folyton előttem van, nem tudom elűzni, sírógörcsön van, remegek, hiperventillálok.
Ha lehunyom a szemem előttem van, mikor láttam egy hónapig alig tudtam aludni.
Abban hónapban, mikor az eset történt, szarul vagyok, úgyis, hogy először el is felejtettem az esetet, csak azt vettem észre, hogy nem vagyok jól.
Rémálmok vannak, de csak kéthetente.
3x disszociáltam.
Próbálom kerülni a dologhoz kapcsolódó dolgokat, de félek, hogy bevillan, ezen kattogok folyton. A kattogásba is beleőrülök.
Nem nézem, viszont belefutok hasonlókba, attól is flashbackaim vannak.
Vagy egyszerűen bevillan, vagy feljön a film egy beszélgetésen.
Meg este csak úgy magától.
Történelmi film volt, egy nem normális tanárral vettük át. A filmmel és a témájával napi szinten foglalkoztunk.
A tanár verbálisan bántott minket, ordított velünk órákon át a semmiért. Lehet ebben jött ki az egész.
Nem értik az egészet.
Újra és újra előjönnek a tünetek, de teljesen tanácstalanok valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!