1/3-ként szerepelek az emlékeimben, ez normális, ha nem mitől lehet?
Figyelt kérdés
Rengeteget disszociálok, PTSD-m van, valamilyen evészavarom (ez nincs még diagnosztizálva), OCD-m és skizoaffektív zavarom. Az öszes emlékemben kívülálló személyként látom magam, ez normális? Egész életemben természetesnek vettem, hogy igen, kiskoromba testen kívüli élményeim voltak, hangulatingadozással jártam pszichiáterhez óvodás koromban is már, de az utóbbi időben volt egyszer-kétszer olyan emlékem, ahol a szememből látom a történéseket és nagyon megrémisztett, mert mindenki akit kérdeztem erről, ezt tartotta normálisnak. Mitől lehet ez? Mi bajom van? Másnak is vannak ilyen élményei?2021. nov. 23. 20:16
1/7 anonim válasza:
Emlékben én is gyakran kívülről látom magam.
Nem emlékben, hanem történés közben sosem.
2/7 A kérdező kommentje:
És disszociálsz?
2021. nov. 24. 15:02
4/7 anonim válasza:
Nincs disszoc, deperszonalizáció, derelizációs tünetem.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem. És DPDR-rel ez normális?
2021. nov. 24. 15:44
6/7 anonim válasza:
Szerintem nem kóros ha emlékeidben kívülről látod magad. Általában hátulról vagy oldalról látom magam. Sokszor fentről vagy fentebbről, mint a szemmagasság.
Derealizáció, deperszonalizáció kóros, ha gyakori.
Erősen traumatizáló (pl nemi erőszak) esemény közben nem.
7/7 anonim válasza:
Ha disszociatív személyisegzavarod van akkor többszörös személyiséged van, így érted, amit mondtál? Én eddig csak ilyen emberek beszamolójából hallottam, hogy harmadik személyként emlékeznek magukra. Én sose kívülről látom magam az emlékeimben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!