Egy önbizalomhiányos egy magabiztos mellett?
Figyelt kérdés
Miért van benne az önbizalomhiányosban az az érzés/gondolat hogy "ő megteheti" pl. a magabiztos megnézi magát egy tükrös ablakban hogy hogy néz ki, minden szituációban úgy viselkedik ahogy neki jól esik, míg az önbizalomhiányos nem mer magabiztosan járni, mozogni. Az önbizalomhiányos felnéz a magabiztosra, közben irigykedik, holott lehet hogy ha lenne önbizalma még jobban is kinézne mint a másik. Én vagyok az önbizalomhiányos, szociális fóbiás, a legjobb barátnőm a magabiztos. Vagyok/voltam, nem tudom mert próbálom legyőzni ezt és úgy tűnik jó úton haladok. Már nem szorongok annyira társaságban, el tudom engedni magam mert bennem van a gondolat hogy "engem mások nem úgy látnak ahogyan én magam, ha nem engedem nekik" tehát játszom a magabiztosat, gondolom sokan ezt teszik, lehet még a legjobb barátnőm is.2022. febr. 27. 09:02
1/1 anonim válasza:
Pontosan, tök igazad van! :) Sokan csak játsszák, hogy magabiztosak, de ha egy kicsit megkapargatjuk, akkor kiderül, hogy mekkora önbizalomhiány van a dülledt mellek alatt. Első lépésként tényleg jó az, ha elképzeled, hogy király vagy királynő vagy, én azt szoktam játszani, hogy úgy megyek az utcán, mintha palástot húznék magam után és aki lát engem, megvakul a fényemtől, ettől nevetek is saját magamon, mert tényleg elképzelem, hogy hogy néznek rám a szembe jövők, hogy nahát, ki ez? :D Ám a képzelgés után, közben elkezdhetnéd kijavítani azt, ami tán a szüleid hibája, hogy nem szerettek eléggé, hogy önbizalomhiányod alakult ki, légy hát saját magát szerető anyukája, fordulj a belső világod felé végtelen megértéssel, szeretettel, ítélet- és kritikamentesen, lásd az ártatlan lelkedet, amely a testedbe született és a két-hároméves énedet, aki épp elkezdte felfedezni a világot. Mi történt, hogy megtorpantál és inkább anyukád szoknyája mögé bújnál még vissza? Minden otthon kezdődik! Szeresd magad jobban, mint ahogy a szüleid szerettek téged! Ez a kulcs, ez a megoldás, hogy ne csak eljátsszd a királylányt, hanem azzá is válj! :) Az önbizalom amúgy a szépség fele! Tök hihetetlen, de halál komolyan, fiúknál és lányoknál is! :) Szóval gondolj bele úgy, hogy királykisasszonynak születtél, húzd ki magad, tartsd egyenesen a fejed, hogy a korona ne csússzon le róla és mosolyogj, hogy a világ féltékeny legyen rád, hogy mitől van jó kedved! :) Közben pedig azon elmélkedj tényleg, hogy hogyan tudnád szüleid hiányosságát pótolni! :) Bizonyára amúgy egyébként is nagyon szép a külsőd, mert saját tapasztalataim szerint minél szebb valaki, annál kevesebb az önbizalma :) , szóval ebből is meríts nagy lapáttal! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!