Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez? Este jó közérzet...

Miért van ez? Este jó közérzet, reggel rossz.

Figyelt kérdés

Szinte minden este, lefekvés előtt jó a hangulatom, így megyek aludni, ellentétben sok szorongó emberrel (én is szorongással küzdök). Aludni is tudok általában, ezzel sincs gond. Viszont amikor felkelek, pocsék hangulatom van, borzasztóak a reggeleim, meg úgy kb az egész délelőtt. Rosszabb a hangulatom, jobban szorongok, reggelizni szinte egyáltalán nem szoktam, mert nincs étvágyam, de közben meg üres a gyomrom, néha még egy kis hányinger is társul mindehhez.

Este tök jól megy minden, nyugodtan lefekszem, erre reggel ez van. Az meg a másik, hogy szerencsére nem kell, vagyis nem kéne korán kelnem, ébresztőt sem kell beállítanom, de ennek ellenére magamtól felkelek tök korán, mindegy, mikor fekszem le.

Korábban mindig 10 körül mentem aludni és 8 körül ébredtem fel kényelmesen magamtól, aztán most inkább 11 körül fekszem, de előfordul, hogy 10 körül vagy hogy éjfélkor, ez változó, de 7-kor már fel is ébredek. Ma is amikor ránéztem az órára, azt hittem már 8 óra múlt, erre épp hogy 7 óra volt. Nem az, hogy délig kéne aludnom, de mondjuk 8-9-ig megtehetném, általában a pocsék közérzetem miatt úgysem vagyok reggel túlságosan produktív, inkább délután meg este. De hajnalig meg nem tudok fennmaradni, nekem az éjfél a maximum.

2022. febr. 22. 07:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én linkeltem a 2 hetes csoportterápiás oldalt.

Nekem gyógyszer oldotta meg a reggeli nagyon erős szorongást. Érdekes, h nem volt konkrét ok, nem tudtam semmit megnevezni, amitől félek.

Ébredés utáni 2 órában volt a legrosszabb. Délelőtt is erősebb volt, mint este.

Este 150 mg (nekem ütős) adag pregabalint kapok. Mellè antidepit. Pregab hatása kitart reggelig, ha későn veszem be. Ezzel már nincs az egekben a szorongásom reggel. Reggel fele ennyi pregabalint szedek. Eleinte ébredés pillanatában kellett, annyira rosszul voltam. Már nem sürgős a bevétele. A reggeli pregab a napközbeni szorongásra jól hat.

Az esti alváshoz és arra kell, h reggel ne legyek rosszul, ne kelljen reggeli gyógyszer hatására várnom.

Nem esti szorongás miatt kell ekkora adag.

Az antidepim álmosító típusú, depire, szorongásra is jó. Összedolgozik a pregabalinnal.

2022. febr. 24. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!