Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Generalizált szorongásom van, de telefonáláskor minden más szituációt felülmúl a szorongás.

4 hete húzok halasztok egy fontos hívást (hivatalos ügy), holnap tényleg fel kellene már hívnom őket, de amint a telefonálásra gondolok, rettenetesen elkezdek szorongani, jobban mint máskor. A tenyerem, talpam csurom víz lesz, szédülök, elsápadok, és elviselhetetlenül szorít a mellkasom. Egyszer megpróbáltam őket megcsörgetni, de meg kellett szakítanom, mert az ájulás kerülgetett.

Terápiára járok, gyógyszert már nem szedek (Frontint kaptam anno, 0.25 nem hatott egyáltalán, 0.50 mg sem, 0.75 mg-nak annyi hatása volt, hogy 30 másodpercre nagyon elálmosodtam, de a szorongás maradt. Ekkor megszakítottuk a pszichiáterrel a terápiát, mert nem akartam több, erősebb gyógyszert bevenni, így most csak sima pszichológushoz járok.

Nekem egyáltalán nem segít a légzés gyakorlat. Leírtam, hogy mit mondanék a telefonba, be is gyakoroltam sokszor, már szinte fejből tudom. De akkor is, rettegek...

Segítsen valaki kérem :(

2022. febr. 15. 17:23
 1/1 anonim ***** válasza:
52%
Igyál előtte valamit, ugorj le boltba beszélgess kicsit emberekkel. Legfőképp csinálj valamit, ami lefoglal, állíts órát és ha csörög telefonálj. Ha reggeltől ezen paráztatod magad, akkor nem fog menni.
2022. febr. 15. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!